Maden arama, işletme ve cevher hazırlama alanlarında yurt içi ve yurt dışında yerli ve yabancı müşterilerine 13 yıldır hizmet veren DAMA Mühendislik, son dönemde ülkemizde faaliyete geçen önemli altın madeni projelerindeki çalışmaları ile göz dolduruyor. Şirket; uluslararası standartlara uygun şekilde en son teknolojiler ile donatılmış olan üretimdeki Lapseki Altın Madeni ve yakın gelecekte üretime geçmeye hazırlanan İvrindi Altın Madeni projelerinin önemli aşamalarına imza attı.

Uluslararası standartlarda, tarafsız mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermek üzere kurulan DAMA Mühendislik edinilen bilgilere göre; Lapseki Projesi’de teknik danışmanlık, scoping (kapsam) çalışması, nihai kaynak çalışması ve ADR EPCM çalışmalarını yürüttü. Şirket aynı zamanda inşaat çalışmaları hızla devam eden İvrindi Projesi’nde de arama dönemi danışmanlığı, ara ve QP onaylı nihai kaynak çalışmaları, cevher hazırlama test çalışmaları süpervizyonu, muhtelif scoping çalışmaları, proje finansmanı için Dünya Bankası ve EBRD’ye sunulan fizibilite raporu çalışmalarını gerçekleştirdi. DAMA halen İvrindi Projesi’nin ADR tesisinin Turn-key yapım çalışmalarını yürütüyor. Diğer taraftan 2017 yılında başarıyla bitirilen bir diğer altın projesinin de İnlice olduğu öğrenildi.

Düşüncelerini aldığımız DAMA Mühendislik şirketinin kurucusu olan ve bu yıl meslekte 50. yılını tamamlayan Maden Yüksek Mühendisi Sabri Karahan konuyla ilgili olarak şu sözleri sarf etti;

“DAMA Mühendislik, bünyesindeki jeoloji, maden ve proses konularındada uzman kadrosu ile uluslararası banka ve borsalarca tanınırlık konusunda önemli hamleler yapmış olmaktan gurur duymaktadır. Bu konuda bize güvenen ve hepsi de yüksek profilli olan projelerini emanet eden değerli müşterilerimize sonsuz teşekkürler ederiz.  Halen uzman kadromuzda olan iki QP ve iki PE statüsündeki mühendislerimiz ile banka ve borsalarca kabul gören, fizibilite dahil her tür teknik rapor yanında, mühendislik, tedarik ve proje yönetimini (EPCM) başarıyla gerçekleştiriyoruz”. 

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikYeni Bor Stratejisi Bakan Berat Albayrak Tarafından Açıklandı
Sonraki İçerikJEMAS Maden Sondajında da Hızla Büyüyor