Ülkemizde altın arama ve üretim faaliyetlerine devam eden Ariana Resources, Kızıltepe Projesi’ne dair 2022 yılı altın üretim öngörülerini paylaştı. Şirketin paylaştığı güncellemede, 2021 yılında 20.737 ons altın üretimi gerçekleştirilen Kızıltepe Madeni’nde 2022 yılında gerçekleştirilmesi planlanan altın üretimi yaklaşık 25.000 ons olarak öngörülürken şirket bu değerin fizibilite raporuna kıyasla 2,5 kat daha fazla olduğunu vurguladı.

Aylık olarak yaklaşık 21.000 ton üretim gerçekleştirmeyi hedefleyen şirket 330.000 tonluk güncel stok miktarı bulunduğunu ve bu stok miktarının mevcut üretim hızı ile bir yıldan daha fazla üretime karşılık geldiğini not etti.

Şirket 2022 yılında değirmenden geçmesi beklenen cevher miktarının önceki yıla kıyasla 2 katına çıkarak yaklaşık 400.000 tona ulaşmasını bekliyor. Yıl boyunca ortalama 2.5 g/t Au tenörle üretim yapılmasını öngören Ariana Resources ortalama altın kazanımının ise %90’dan fazla olacağına dair beklentilerini paylaştı.

Ariana Resources Genel Müdürü Kerim Şener 2022 yılı üretim öngörüleri ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Cevher işleme tesisi genişleme projesini de tamamladığımız 2021 yılı Kızıltepe Madeni için başarılı bir yıl oldu. Bu, tenörlerde beklenen düşüşe rağmen üst üste beşinci yılın sonunda da üretim öngörülerini aşmamız için önemli bir gelişmeydi.  Yeni SAG değirmeninin planlandığı gibi çalışması ve cevher işleme tesisindeki diğer iyileştirmelerin iyi performans göstermesiyle, bu yıl değirmenden geçecek cevher miktarının yeni rekorlar kırmasını ve 25.000 ons olan altın üretim hedefimize ulaşmamızı sağlamasını bekliyoruz.”

Kızıltepe’de gerçekleştirilen çalışmalara paralel olarak Zenit Madencilik’in Kızıltepe, Tavşan ve Salınbaş projelerinde operasyonların eş zamanlı yürütülebilmesi için ekibini genişlettiğini belirten Şener paralel olarak ortakları Özaltın Holding ve Proccea İnşaat’ın ikinci madenleri olan Tavşan projesinin geliştirilmesine ve Salınbaş projesinde daha fazla arama ve geliştirilme çalışmaları gerçekleştirme konusunda çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Bu çalışmaların belirsiz piyasa koşulları süresince hissedarların risklerini çeşitlendirmenin yanında şirketin uzun vadeli hedefleri doğrultusunda yüksek potansiyelli varlıklarla temaslarını da arttırdığını belirten Şener şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz birkaç yıldaki başarılarımızı ve Ariana’nın 2022’deki görünümünü göz önünde bulundurarak, önümüzdeki yıllarda şirkete ve hissedarlarına fayda sağlamak adına doğru yolda olduğumuzdan eminiz.”

 

. .

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikFosil Yakıtlar Yeşil Ekonomi ile Endüstri 4.0 da Yerini Alacak Gibi Görünüyor…
Sonraki İçerikthyssenkrupp Güçlü Bilgi Birikimi ile Gerçekleştirdiği Revizyonlarla Varlıklarınıza Değer Katıyor