Foto Kaynak: Anadolu Ajansı

Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımız bir süredir yangınlarla mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 28 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında ülkemizde meydana gelen 33 ilde meydana gelen 167 yangın kontrol altına alınmış, 7 ile meydana gelen 16 yangın için ise çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Devam eden yangınların Adana’nın Feke, Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş, Aydın’ın Karacasu, Denizli’nin Tavas ve Güney, Hatay’ın Dörtyol, Isparta’nın Sütçüler, Muğla’nın ise Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı ve Seydikemer ilçelerinde bulunduğu bilgisi verildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde devam eden yangın dolayısı ile Kemerköy Termik Santrali’nin bir süredir tehdit altında olduğu bildirilirken dün gece itibari ile şiddetini arttıran rüzgârın da etkisi ile yangın termik santrale sıçradı. Yetkililer önlem amaçlı santral çevresinde hendekler açıldığı, santral çevresindeki yanıcı patlayıcı maddelerin güvenlik amacı ile tahliye edildiği ve santral içerisinde ve çevresindeki çalışanların tahliye edildiği bilgisini verdi. Ayrıca önlem amaçlı olarak civar bölgelerde ikamet edenler deniz ve kara yolu ile tahliye edildi.

Sabah saatlerinde Milas Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre termik santral içerisindeki yangının tamamen söndürüldüğü bildirilirken 1 helikopter ve 1 uçak ile soğutma çalışmalarının gerçekleştirildiği kaydedildi.

Belediye Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Kemerköy termik sahası bahçesinde yanan ağaçlar söndürülmüştür. Santral içinde herhangi bir patlama olmamış ve çevreye herhangi bir kimyasal madde yayılmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Kemerköy Termik Santrali’ne yakın bir konumda bulunan Yeniköy Termik Santrali için şu an bir tehdit olmadığı bilgisi Milas Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yer aldı.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTürkiye’de Tarım Madenciliği: Kömürlerin Leonardit/Gitya, Önemi ve Ekonomik Değeri
Sonraki İçerikÇöpler Altın Madeni 2021 Yılının İkinci Çeyreğinde 75,754 Ons Altın Üretti