Madencilik sektörüne tedarikçi olarak hizmet veren ve sektörün en önemli yerli firmalarından birisi konumunda yer alan, gerçekleştirdikleri önemli üretimlerle de ülkemizde ve dünyada tanınan ve aranan firmalardan birisi olan Yılmaz Proses Teknolojileri (YPT) kurucusu ve CEO’su Feza Yılmaz ile şirketin gerçekleştirdiği çalışmalar ve Ar-Ge konusunda atılan adımlar üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Yılmaz Proses (YPT) firmasını sektör yakından tanıyor ancak şirketinizi bir de sizden dinleyebilir miyiz?

Yılmaz Proses Teknolojileri (YPT), cevher hazırlama ve hidrometalürji tesislerinin ihtiyacı olan; mühendislik işleri, ekipman üretimi ve tesis kurulumu faaliyetlerini tek bir çatı altında toplama amacı ile kurulmuş bir şirkettir. Tüm bu fonksiyonları, tek başına bünyesinde bulunduran, pek de benzeri olmayan proses mühendislerinin kurduğu bir firmadır.

Her biri kendi alanında uzmanlık gerektiren; mühendislik, ekipman üretimi ve tesis kurulumu işlerini bir çatı altında birleştirme fikri nereden doğdu?

Aslında İhtiyaçtan doğdu diyebilirim. Ülkemizde çok uzun yıllar proses bilgisi gerektiren cevher hazırlama ve hidrometalürji projelerinde temel mühendislik hizmeti yurtdışı kaynaklardan sağlandı. Yerel proje firmaları, daha ziyade detay mühendislik işlerinde uzmanlaştı. Maalesef hem proje firmaları hem de tesis kurulum firmaları, proses geliştirme konusuna uzun süre önem veremedi. Yılmaz Proses Teknolojileri temel mühendislik ihtiyacının karşılanması amacıyla kuruldu.

Yazının tamamı Madencilik Türkiye Dergisi 113. sayı 52-54. sayfalardadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikKomple Kauçuk Aşınma Astarı Çözümü
Sonraki İçerikCEOPS – Değirmen Operatörleri için Gerçek Zamanlı Partikül Boyut Analizi
Volkan Okyay
Yazı İşleri Müdürü - Maden Mühendisi / İş Güvenliği Uzmanı / Madencilik Türkiye Dergisi / Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi