ACG Metals Limited, Türkiye’deki Gediktepe operasyonunda 31 Ağustos 2026 tarihinde ilk bakır konsantresi üretimini gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gediktepe’deki devreye alma çalışmaları planlandığı gibi ilerliyor ve operasyon üretimi artırma aşamasına geçti. ACG’nin önceliği kapasiteyi artırmak, tesis performansını optimize etmek ve 2026 yılı sonuna kadar tam üretime ulaşmak.
ACG Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Artem Volynets, gelişmeyi şöyle değerlendirdi:
“İlk bakır konsantresini üretmek, ACG’nin bakır üreticisine dönüşümünü işaret ediyor ve şirket için belirleyici bir dönüm noktası. Bunu güvenli bir şekilde ve bütçe dahilinde başarmak, çalışanlarımızın, yüklenicilerimizin ve ortaklarımızın bağlılığını ve uygulama kabiliyetini yansıtıyor.
Önceliğimiz artık disiplinli bir ramp-up süreci; kapasiteyi ve verimleri kademeli olarak artırmak, tutarlı konsantre kalitesi sağlamak ve istikrarlı üretime doğru ilerlemek. Devreye alma çalışmaları devam ederken daha fazla ilerleme kaydetmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”
















