Çalışmanın Özgeçmişi

Dünyanın önde gelen küresel demir cevheri üreticisi Vale S.A., Brezilya’nın Pará eyaletindeki Carajás maden kompleksinde güvenliği ve sürdürülebilirliği geliştirmek için sürekli çalışmaktadır. Vale’nin Gelado projesindeki amacı yenilikçi bir yöntem geliştirerek bu yöntem ile atıkları pozitif nakit akışına dönüştürmek için yüksek değerli bir “yeşil cevher” ürünü üretmektir. Yeni süreç, Carajás maden kompleksindeki diğer operasyonlara kıyasla yüksek kaliteli demir cevherinin daha düşük maliyetle geri kazanılarak madencilik ve çelik üretimindeki emisyonları azaltmaktadır. Birçok geleneksel demir cevheri işleme yönteminde atık barajlarında önemli miktarda geri kazanılabilir ince boyutta demir cevheri bulunmaktadır. Günümüz sınıflandırma teknolojisindeki son gelişmeler pazar talebinin de artması ile birlikte daha kaliteli demir cevheri üretimini mümkün hale getirmektedir. Ayrıca
daha ince demir cevherinin geri kazanımını da çok düşük maliyetli hale getirmektedir. Verimli, güvenilir, yüksek kapasiteli eleme makineleri, ince demir cevherinin geri kazanımını artırabilmekte ve yüksek kaliteli demir cevheri ürünleri üretebilmektedir.

Çözüm

Vale, Gelado projesinin ince boyutta sınıflandırma gereksinimleri için yeni Derrick SuperStack®’i kullanma kararı aldı. SuperStack kompakt, güvenilir ve yüksek
kapasiteli bir uygulamada üst düzey verimliliğe sahip sınıflandırma sunmaktadır. 150 μm açıklıklı, aşınmaya dayanıklı, yüksek eleme alanına sahip ve tıkanmaz özellikteki Derrick Polyweb® elek yüzeylerine sahip bir adet 8-katlı SuperStack, saatte 200 kuru tondan fazla demir cevherini verimli bir şekilde işlemektedir. Bu makina kapladığı yer açısından aynı hacme sahip önceki endüstri lideri teknoloji olan Stacksizer kapasitesinin iki katından fazladır.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 99. sayı 64. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

Yazıyı interaktif dergiden okumak için tıklayın.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerik2021 Yılı Madencilik Sektörü İhracatı 5 Milyar 930 Milyon Dolar Oldu
Sonraki İçerikÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yer Altı Maden İşletmelerine İSG Desteği Sürüyor