Çates Elektrik Üretim AŞ (Çatalağzı Termik Santrali)’ye ait, 5768 ruhsat numaralı linyit kömürü sahasına ilişkin UMREK (Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu) Yetkin Kişisi tarafından hazırlanan Değerleme Raporu güncellendi.

Çankırı ili sınırları içerisinde yer alan ruhsat sahasında yapılan değerlemeler sonrasında, işletme ruhsatı süresi 10 yıl uzatılırken söz konusu sahada (26.02.2026 tarihli rapora göre) ölçülmüş kaynak tahmin miktarı 32.200.000 ton hesaplanmış olup, jeolojik güven ve madencilik dönüştürücü faktörlerin uygulanması sonucunda, %13 azalmayla 28.400.000 ton görünür rezerv hesaplandı.

Kalan 28.400.000 ton görünür rezervin 2026-2040 yılları arasında üretilerek bitirilmesi hedefleniyor.

Şirket tarafından yapılan bilgilendirmede açık ocak yöntemi ile rödovansçı firma tarafından işletilmesi planlanan kömürlerin, zenginleştirme işlemlerine tutularak tamamının ÇATES’e satışının planlandığı belirtildi.

Zenginleştirme işlemleri ile tüvenan olarak stoklara gelen kömürün; kırma, eleme ve kurutma tesisine alınarak, kalorifik değerlerinin yükseltilerek satışının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Mevcut durumda sahada kurutma tesisinin kurulumu henüz tamamlanmamış olup, aktif olarak kırma eleme tesisi çalışıyor.

Haberlere Abone Olun

UYARI

Bu haber/makale bir “Madencilik Türkiye Dergisi” içeriğidir. Her hakkı Mayeb Basın Yayın Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.

Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır.” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikBakan Bayraktar Kanada’da Düzenlenen PDAC Kongresi’ne Katıldı
Sonraki İçerikCengiz Holding Çöpler Madenini Satın Alıyor