Avrupa Patlayıcı Mühendisleri Federasyonu (EFEE), 8-9 Mayıs 2026 tarihlerinde İngiltere’nin Manchester şehrinde önemli toplantılarını gerçekleştirdi. Federasyon Yönetimi bu iki gün boyunca bir araya gelerek sektördeki ilerlemeleri değerlendirdi, güncel gelişmeleri ele aldı ve gelecek dönem stratejik önceliklerini belirledi.
Toplantılarda yeni dönemin Yönetim Kurulu da seçilirken, Kırlıoğlu Kimya Satış Pazarlama Direktörü Ekrem Elmacı, EFEE Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Elmacı’ya verilen görev, madencilik ve patlatma sektöründe Türkiye’nin uluslararası temsiliyetinin güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yeni Yönetim Kurulu’nda Ekrem Elmacı’nın yanı sıra Espen Hugaas (Başkan), Mathias Jern, Joerg Rennert, Johan Gjødvad, Tomi Kouvonen, Nathan Rouse ve Viive Tuuna yer aldı. Ayrıca Mark Hatt’a EFEE’ye üstün katkılarından dolayı Onursal Üyelik unvanı verilirken, Ricardo Chavez ve Jari Honkanen’e de uzun yıllar süren emeklerinden dolayı teşekkür edildi.
Ekrem Elmacı konuyla ilgili olarak “Manchester’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Yönetim Kurulu Seçimleri sonucunda European Federation of Explosives Engineers (EFEE) Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu görevi bana layık gören herkese teşekkür ederim. Yeni dönemde Başkan seçilen başta Espen Hugaas olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyor, birlikte başarılı bir dönem geçirmeyi diliyorum.” dedi.















