MTA Uluslararası Madencilik (MTAIC) Yönetim Kurulu’nun 30 Ekim 2023 tarihinde aldığı karar ile MTAIC Genel Müdürlüğü’ne Dr. Nail Yıldırım atandı.

Dr. Nail Yıldırım’ın Özgeçmişi

Dr. Nail Yıldırım, 1977 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ’da tamamlayan Yıldırım, 1999 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Mühendislik kariyerine 2004 Aralık ayına kadar mühendislik jeolojisi alanında faaliyet gösteren özel sektörde çeşitli baraj, gölet ve HES projelerinde şantiye şefi olarak devam etti. 2004 Aralık ayında MTA Genel Müdürlüğü’ne Jeoloji Mühendisi olarak atandı. 2008’de Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Mineroloji-Petrografi anabilim dalında yüksek lisansını, 2017’de yine aynı enstitüde doktorasını tamamladı. MTA’da uzun yıllar proje yürütücülüğü ile birlikte Jeoloji Etütler Başmühendisliği görevini yürüten Yıldırım bu süre içerisinde orta ve büyük ölçekte birçok maden yatağını ortaya koydu.

Proje ekibiyle birlikte, Cumhuriyet tarihinin en büyük polimetalik maden yatağı olarak tanımlanan Maden-Kısabekir-Obatepe (bakır, altın, gümüş, çinko, demir, kükürt ve kobalt) yatağını ortaya koydu. Bunların yanı sıra Adıyaman-Koçali-Sincik (bakır, altın ve çinko), Gaziantep-Ortaklar (bakır, altın ve çinko), Malatya-Pütürge (bakır, altın ve çinko) Malatya-Yeşilyurt (altın), Elazığ Baskil (demir), Diyarbakır-Ergani (bakır) ve Elazığ-Keban (polimetalik maden yatağı) yataklarının keşfine öncülük etti.

2022 Nisan ayında MTA Güneydoğu Anadolu (Diyarbakır) Bölge Müdürü, 2022 Kasım ayında MTA Uluslararası Madencilik AŞ Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Birçok akademik çalışması olup, 100’e yakın ulusal ve uluslararası yayını bulunan Yıldırım, 2023 Ekim ayında ise MTAIC Genel Müdürlük görevine başladı. Yıldırım Evli ve bir çocuk babasıdır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikAbdullah Tancan ve Kömürder Madencilik Fuarı’na Katıldı
Sonraki İçerikEfemçukuru Altın Madeni Yeni Bir Tescil Daha Aldı!
Volkan Okyay
Yazı İşleri Müdürü - Maden Mühendisi / İş Güvenliği Uzmanı / Madencilik Türkiye Dergisi / Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi