Ariana Resources plc, Türkiye’deki madencilik yatırımları kapsamında Zenit Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’deki %9,9’luk hissesi üzerinden önemli operasyonel ilerlemeler kaydedildiğini açıkladı. Şirket, Kütahya – Tavşanlı Altın Madeni’nde yığın liçi padlerine günlük 4.000 ton cevher yükleme hedefine ulaşıldığını duyurdu.

Zenit Madencilik bünyesindeki Tavşanlı operasyonlarında öğütme, eleme ve aglomerasyon süreçlerinde çeşitli teknik iyileştirmeler devam ediyor. Bu çalışmalar, tesis verimliliğini artırmayı ve üretim sürekliliğini sağlamayı hedefliyor. Şirket, son altı ayda madenin kapasite artış aşamasını sorunsuz tamamladığını ve yığın liçi performansının beklentileri karşıladığını belirtti.

Ariana Resources Yönetici Direktörü Dr. Kerim Sener, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Tavşanlı Madeni’ndeki ilerlemeden büyük memnuniyet duyuyoruz. Operasyonel ekip ve yüklenicilerimizin çabaları sayesinde maden başarıyla tam kapasiteye ulaştı. Mevcut açık ocakların çevresinde ve daha geniş alanda yapılan sondaj çalışmalarıyla mineralizasyonun potansiyel uzantılarını tespit etmeyi amaçlıyoruz. Elde edilen sonuçlar değerlendiriliyor ve madencilik planlarında gerekli revizyonlar yapılıyor.”

Kızıltepe Sektörü Ayrı Bir Yapıya Taşındı

Güncellemede öne çıkan bir diğer gelişme ise Kızıltepe sektöründeki hisselerin Zenit’ten ayrı bir tüzel kişiliğe devredilmesi oldu. Bu ayni dağıtım, Tavşanlı’dan elde edilen gelirin Zenit’te kalmasını sağlarken, Kızıltepe ile ilgili gelecekteki olası satış, ortaklık vb.işlemleri bağımsız olarak yürütme imkanı tanıyor.

Dr. Sener, bu adımın stratejik önemine değinerek,dedi.

Tavşanlı’daki üretimin devreye girmesiyle birlikte Ariana, Türkiye’deki nakit akışını güçlendirirken, odak noktasını diğer coğrafyalardaki (özellikle Afrika) büyüme projelerine kaydırma stratejisini sürdürüyor.

Haberlere Abone Olun

UYARI

Bu haber/makale bir “Madencilik Türkiye Dergisi” içeriğidir. Her hakkı Mayeb Basın Yayın Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.

Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır.” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikFlottweg Dekantörüyle Kum ve Çakıl Yıkama Süreci Nasıl Dönüştürüldü?
Sonraki İçerikCVK İştiraki Aldridge, Metso ile 25,2 Milyon Euro’luk Sözleşme İmzaladı