Maden kazaları ve deprem gibi afetlerde ihtiyaç duyulan kurtarma ekiplerinden birisi olan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibi, ülke genelinde meslektaşlarına bu alanda verdikleri eğitimlerle kurtarma çalışmalarını daha etkin hale getirmeyi hedefliyor.

TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı’na bağlı kurulan ve çeşitli madencilik alanlarından seçilen Merkez Tahlisiye İstasyonu’ndaki ekipler, yer altı işlemelerinde degaj, patlama, ocak yangını, yoğun zehirli ve boğucu gazlar ile yüksek sıcaklık ve hararetin bulunduğu ortamların yanı sıra enkazda kalan kazazedeleri kurtarmadaki bilgi ve deneyimlerini üç günü teorik, iki günü uygulamalı olmak üzere beş gün süren eğitimlerde meslektaşlarıyla paylaşıyor.

Eğitimlerde tahlisiye cihazı, iş güvenliği ve teknik konularının anlatımının ardından efekt sesleriyle canlandırılan panik ortamlarında tatbikatlar gerçekleştiriliyor.

Yılda yaklaşık 3 bin kişiye verdiği eğitim ve kurtarma hizmetiyle tahlisiyeciliğe önemli katkılar sağlayan TTK İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Dairesi’nin Başkanı ve tahlisiye ekip başı Faik Ahmet Sarıalioğlu, TTK tahlisiye ekibinin aynı zamanda yer altında çalışmasından dolayı büyük bir tecrübeye sahip olduğunu söylerken tahliyesiciliğin cesaret işi olduğunu belirtiyor. Sarıalioğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tahliyesiciliği, ülke genelindeki yer altı madenciliğinde etkin ve aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Bunda da epey mesafe kat ettik, başarılar elde ettik. Bunları yaptığımız sürece Türkiye’deki tahliyesiciler de kendi çalıştıkları iş yerlerinde mutlak aktif bir şekilde kurtarmalara yöneleceklerdir. Bunlar için eğitimler veriyoruz, uğraşıyoruz.” ifadesini kullandı.

Önceki İçerikMarble Fuarı’na İthalatçı Akını
Sonraki İçerikMaden Sektörü Temsilcileri, 4. Grup Madenlerin İhalesinin Yapılmamasının Sektörde Sıkıntıya Sebep Olduğunu Belirtti