Tüyap, 41 yıldır yüzlerce sektörde ticarete yön verirken ekonominin güçlenmesine katkı sağlıyor. Yılların getirdiği deneyim ve tecrübe ile pandemi sürecinde de geçmişte olduğu gibi alıcı ve satıcıyı bir araya getiriyor. Ülke içinde ve ülkeler arasında ticaretin gelişmesine ortam hazırlayarak fuarların en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaları yapıyor ve yapmaya devam ediyor.

TSE Hizmet Sektörü İçin Güvenli İşyeri Belgesine Hak Kazanan İlk ve Tek Fuar Şirketi…

Dünyayı etkisi altına alan ve uluslararası ticareti olumsuz etkileyen Covid-19 pandemi başlangıç sürecinde ara verilen, ticaretin vazgeçilmez mecralarından biri olan fiziki fuarlar Eylül ayından itibaren yeniden kapılarını açmaya başladı.

Fuarlar her zamanki gibi ekonominin merkezi olmaya hazırlanırken, her yıl 80’in üzerinde fuar organize eden Tüyap Fuarcılık Grubu, ticaretin ve işlerin sağlıklı bir ortamda yapılması için tüm önlemlerle yeni döneme hazırlandı! Fuarların düzenlenmediği süreçte yeni normalin tüm gereksinimlerine göre planlar yapılırken ve hibrit modele katkı sağlayacak yıllardır hazır olan dijital çözümler, daima ileriyi düşünen ve hedefleyen bir fuar şirketi olarak “Ticaret İçin Önce Sağlık” mottosuyla bir dizi düzenleme ve önlemle fuarların yeni dönemde nasıl olacağını tüm paydaşlarına duyurdu.

Önce sağlık mottosu doğrultusunda fuar içerisindeki birçok işlem dijitalleşirken temassız fuarcılık ile tüm katılımcı ve ziyaretçilere güvenle iş yapmaları için oluşturulan dijital alt yapı tüm imkânlarıyla sunulmaya hazır. Bunun yanı sıra fuar alanında fiziki olarak bulunacak herkesin gönül rahatlığıyla iş yapması için gerekli tüm düzenlemeler yapıldı ve bu düzenlemelerin karşılığında TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk ve tek fuar şirketi oldu.

Fuarlar, en ileri teknoloji ile sağlık ve emniyet tedbirlerinin üst seviyede alındığı ortamlardır. Tüyap Fuarcılık Grubu yıllardır zaten önem verdiği bu konuları yetkili merciler tarafından da talep edilen kurallara uyarak, gözden geçirdi ve en iyi hizmet için çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda fuar alanı planları, stant mimarisi, konferans alanları, giriş ve çıkış alanlarının güvenliği, katılımcıların ve ziyaretçilerin yönlendirilmesi, hijyen tedbirleri (maske kullanımı, özenli ve etkili dezenfektasyon gibi), ateş ölçme, ön kayıt ve kontrol, sağlık beyanı doğrulaması ve kalabalıkların yönetimi gibi konularda alınması gereken her türlü tedbiri alınırken bu tedbirlerin sürdürülebilirliği ile ilgili çalışmalar yapıldı.

Yeni Dönem Fuarcılıkta Yine Öncü Tüyap Fuarcılık Grubu Olacak!

Tüyap Fuarcılık Grubu, dijital dönüşümü başlatmış ve bu dönüşümün daha da etkili ve kullanışlı hale gelmesi için çalışmalarını da bu dönemde en ince ayrıntısı ile düşünerek hayata geçirdi.

Canlı fuarın yanı sıra bu yeni dönemde belli kısıtlar nedeniyle geride kalması muhtemel niceliklerin zenginleştirilmesi ve niteliğin arttırılması için etkileşim kanallarının çeşitlendirilmesine yönelik ihtiyaçları giderecek yeni dijital uygulamalar geliştirdi.

Alıcı ve satıcıları bir araya getiren dijital platformlar ile yıl boyu kesintisiz ticaret bağlantıları sağladı. Web ve mobilden erişilebilen platformlarla fuar katılımcılarımıza ürün ve hizmetlerini sergileme imkânı verirken akıllı B2B eşleştirme sistemler ile onları ilgili alıcılara önerdi ve fuar süresiyle sınırlı olmayan iletişim kanalları sundu.

Yıl Boyu İş Bağlantıları Sağlayan Dijital Platformlarla üreticilere ihracat fırsatları sunarken dünyanın dört bir yanından alıcıların binlerce ürün arasından aradıklarını kolayca bulmalarını sağlayan, fiziksel ve sanal fuar katılımcıların ürünlerini öne çıkaran, yıl boyu tanıtımını yapan online ürün kataloğu uygulamasını tüm paydaşlarının hizmetine sunuyor.

Video toplantı altyapısına sahip akıllı eşleştirme ve network sistemleri sayesinde fuarlara katılan üreticileri tüm dünyadan alıcılarla anında buluşturarak, ticaretin seyahat engellerine takılmadan, yıl boyu kesintisiz sürdürülmesine zemin hazırlıyor. Bu dijital ortam ile katılımcılarımızın canlı fuardaki yüz yüze görüşmelerine güç katıp iş bağlantıları kurmasına olanak tanıyarak, ticaretlerine olumlu katkılar sağlamaya devam etmeyi hedefliyor.

Maden Türkiye 2020 Fuarı Katılımcıları ve Ziyaretçileri İçin Hazır!

Tüyap, Türkiye’nin maden sektöründeki en kapsamlı fuarı olan Maden Türkiye, Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri Fuarı’nı, 9’uncu kez Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, İstanbul’da hazırlıyor. 10-13 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarın, bundan önceki fuarlarda olduğu gibi yine sektörün tüm paydaşlarının bir araya geldiği önemli bir ticaret platformu olma özelliğini devam ettirmesi için çalışmalar sürüyor.

Katılımcılar bu yıl da KOSGEB ve Ticaret Bakanlığı desteğini alarak ticaretlerini geliştiriyor. Fuar, yine uluslararası ticaretin gelişimine yaptığı katkılar dolayısı ile ilgili kurumlar tarafından destekleniyor.

Maden sektörünün yerli ve yabancı tüm paydaşlarının bir araya gelmesi ve ticaretlerini artıracak iş birliklerine imza atmaları için hem yurt içinde hem de yurt dışında pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda yurt dışından alım heyetlerinin fuarımızda ağırlanması için Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler devam ederken bunun yanı sıra Almanya, Fransa gibi ülkelerden sektörün önemli firmalarını fuarımızda ağırlamak için ilgili ülke ticaret müşavirlikleri ve STK’ları ile çalışmalar sürüyor.

Tüyap, dijital çağın bize sunduğu her türlü aracı, sektöre maksimum fayda sağlayacak şekilde kullanmak üzere geliştirmeler yapıyor. İçinde bulunulan süreç doğrultusunda fuar alanında fiziki olarak bulunamayacak ancak fuar katılımcıları ile bir araya gelmek isteyen ziyaretçiler için B2B eşleşme programını en efektif şekilde çalışmak üzere geliştiriyor ve geliştirmeye devam ediyor. Online platform üzerinden katılımcıların ve ziyaretçilerin, fuar süresince birebir görüşmeler yapabileceği sistem üzerinde son düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Hibrit fuarlar kapsamında geleneksel ve dijital tüm mecraları, yöntemleri, uygulamaları birleştirmeyi ve en iyi fuar deneyimini katılımcılara ve ziyaretçilere sunmayı hedefliyor.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTürkiye İlk Lityum Üretimini Eskişehir’deki Pilot Tesisten Gerçekleştirecek
Sonraki İçerikMadencilik Türkiye Dergisi’nin 90. Sayısı Çıktı