Ulsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gülsün, Kongo Cumhuriyeti Başbakanı Anatole Collinet Makosso’ yu Başbakanlık makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen görüşmede Gülsün, Başbakan’ın yeniden görevlendirilmesi dolayısıyla tebriklerini iletirken, Kongo madencilik sektörü açısından önemli bir gelişmeyi de paylaştı. Yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 2,5 milyon ton olarak planlanan Mayoko-Moussondji demir cevheri işleme tesisinin yakın zamanda faaliyete geçeceğini açıkladı.

Projenin sürdürülebilir ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla, Mayoko ile Pointe-Noire Limanı arasında bulunan 465 kilometrelik demiryolu hattının rehabilitasyonu planlanmakta; ayrıca üretimin lojistik altyapısını güçlendirmek üzere lokomotif ve vagon tedarik süreçlerinin yürütüldüğün belirtti.

Projenin ilk aşamasında yıllık üretim kapasitesinin 2,5 milyon tondan 3,5 milyon tona çıkarılması hedeflenirken, ikinci aşamada kapasitenin 10 milyon ton/yıl seviyesine ulaşması öngörülmektedir.

Görüşmede ayrıca, ülkedeki planlanan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Gülsün, Mayoko-Moussondji demir cevheri işleme tesisinin devreye alınmasının ardından Ulsan Holding tarafından hayata geçirilmesi planlanan yeni sanayi yatırımları hakkında bilgi verdi. Uzun vadeli sanayi vizyonu kapsamında;

  • Pelet üretim tesislerinin hayata geçirilmesi,
  • DRI (Doğrudan İndirgenmiş Demir) tesislerinin kurulması,
  • Pointe-Noire Özel Ekonomik Bölgesi içerisinde yer alan çelik üretim tesislerinin inşa edilmesi planlanmaktadır.

Gülsün; Kongo Cumhuriyeti Sanayi Geliştirme, Özel Ekonomik Bölgeler ve Özel Sektörün Teşviki Bakanı Michel Djombo ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Maxime Gandzion, Kongo Cumhuriyeti Ekonomi, Planlama, İstatistik ve Öngörü Bakanı Ludovic Ngatsé, Madencilik Sanayileri ve Jeoloji Bakanı Urbain Fiacre Opo ve Kalkınma Altyapılarının Koordinasyonundan ve Mekansal Planlamadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Jean‑Jacques Bouya ile bir araya gelerek Ulsan Holding tarafından hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar ele alındı.

Ulsan Holding tarafından planlanan yatırımların yalnızca madencilik ve sanayi üretimini değil, aynı zamanda enerji ve altyapı alanlarını da kapsayan entegre bir kalkınma modeli çerçevesinde değerlendirildiği ifade edildi.

Haberlere Abone Olun

UYARI

Bu haber/makale bir “Madencilik Türkiye Dergisi” içeriğidir. Her hakkı Mayeb Basın Yayın Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.

Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır.” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerik20. Ulusal Kil Sempozyumu İTÜ’de Gerçekleştirilecek
Sonraki İçerikMeta Nikel’e Ait Altın Ruhsatının ÇED Süreci Sonlandırıldı