Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) dünya genelindeki maden üretim verilerinin kapsamlı bir şekilde ele alındığı 2021 raporunu yayınladı. Araştırmayla dünya genelinde üretilen metallerin bilgileri kamuoyuna sunuluyor.

Raporda, 2021 yılında dünya genelinde yaklaşık 2,8 milyar ton metalin yer kabuğundan çıkarıldığı açıklanırken üretilen metalin 2,6 milyar tonunun demir cevheri, 181 milyon 579 bin tonunun endüstriyel metal ve 1 milyon 474 bin tonunun ise teknoloji ve değerli metallerin oluşturduğu belirtildi.

Bu miktar sonucunda 2021 yılında dünya genelinde üretilen metallerden yüzde 93,4’ünü demir cevherleri oluştururken, yüzde 6,5’ini endüstriyel metaller, yüzde 0,05’ini ise teknoloji ve değerli metaller oluşturdu.

2021 yılında demir cevheri üretiminin 2,6 milyar ton olduğu açıklanırken bu cevherin demir metali içeriğinin 1,6 milyar ton olduğu hesaplanıyor.

Yüzde 98’i çelik yapmak için pik demire dönüştürülen demir cevheri hayatımızın her alanında kendine yer bulurken demir cevherinden yapılan çelik; inşaat, ulaşım ve ev aletlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Yazının tamamı Madencilik Türkiye Dergisi 107. sayı 70-71. sayfalardadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikDemir Çalıştayı 2022 MTA’da Gerçekleştirildi
Sonraki İçerikTürk Doğal Taşı Tasarımla Güç Kazanacak