T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan yatırım teşvik istatistiklerine göre 2023 yılı Mart ayında madencilik sektörü yatırım tutarı 2 milyar 901 milyon 744 bin lira oldu. Gerçekleştirilecek toplam yatırım sonucunda 312 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Madencilik sektöründen 20 firmanın hak kazandığı toplam yatırım teşvik tutarı, tüm sektörlere gerçekleştirilen toplam teşvik tutarının yüzde 3,2’sini oluşturdu.

Teşvik almaya hak kazanan 20 firmanın 15 tanesi kum kil ve taş ocakçılığı sektörlerinde hizmet verirken, 2 tanesi metal madenciliği, 1 tanesi tuz madenciliği ve 1 tanesi endüstriyel hammadde sektörlerine hizmet veriyor.

Mart ayında 1427 adet yatırım teşvik belgesi verilirken belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 90 milyar 458 milyon lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 32 bin 406 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

49 Yatırım Teşvik Belgesi İptal Edildi

Ayrıca, sabit yatırım tutarı 1 milyar 191 milyon lira olan ve 2 bin 494 kişinin istihdamı öngörülen 49 yatırım teşvik belgesi iptal edildi.

Bu dönemde, yatırım teşvik belgesi tamamlama vizesi alan 425 firmanın sabit yatırım tutarı 10 milyar 646 milyon lira, bu firmalarda istihdam edilen kişi sayısı da 20 bin 914 olarak gerçekleşti.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikKongo’da Meydana Gelen Heyelanda 100 Madenci Göçük Altında Kaldı
Sonraki İçerikSSR Mining, Hod Projesi’nin %40 Ortağı Oluyor
Yasin Çendi
Minik Madenci Dergisi / Madencilik Türkiye Rehber Satış Koordinatörü