Ariana Resources, İvrindi Projesi’nde İşletme ruhsatının süresinin uzatıldığını açıkladı. Şirket tarafından yayınlanan güncellemeye göre işletme izni 10 yıllığına uzatılırken ruhsatın sona erme tarihi 3 Haziran 2030 oldu. Şirket bu tarihten sonra ruhsatın tekrar uzatılma ihtimali olduğunu da kaydetti.

Ruhsatın 45 hektarlık alanda gerçekleştirilecek altın madenciliği faaliyetlerini kapsadığı ve önceki ile aynı şartlara sahip olduğunu ifade eden şirket, saha kullanım (land access) ve orman izinleri için ise sürecin devam ettiği bilgisini verdi.

Ariana Resources İvrindi’de gerçekleştirilen metalürjik testlerin sonucunda ortalama altın eldesinin %88,5 oranında olduğunu aktarırken sahada yaklaşık 16 bin ton altın mineralizasyonu içeren materyalin stoklandığını ve bu materyalin ilerde Kızıltepe Madeni’ne taşınma ihtimali olduğunu kaydetti.

Ariana Resources Genel Müdürü Dr. Kerim Şener yaşanan son gelişmeler ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Geçtiğimiz yıl, işletme iznini yenileme süreci içerisinde olduğumuz için İvrindi Projesi’ndeki arama ve geliştirme faaliyetlerimiz yavaşlamıştı.  Şu an ise izni 10 yıllığına yenilemiş durumdayız. Bundan önce şirket olumlu bir yükseliş gösterdi ve İvrindi’de madenciliğe başlama ve çıkan materyali işlemek için Kızıltepe Madeni’ne taşıma hedefini belirtti. Buna uygun olarak İvrindi Projesi’nde geçtiğimiz yıl deneme üretimi ile birlikte metalürjik testlerde tamamlandı. Şu an İvrindi’de önümüzdeki dönemle cevher işleme denemeleri için kullanılması planlanan bir cevher stoğumuz hazırda bulunuyor.

Bunların yanında, mineralizasyonun tam uzunluğunu test etme amacı ile 1.500 metrelik ters sirkülasyonlu sondaj programı planlandı. Planlanan sondaj programı, yeni orman izni alındığında işleme alınacak. Piyasaları süreç hakkında bilgilendirmeyi heyecanla bekliyoruz.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTMSF Başkanı Muhiddin Gülal: “Koza Altın, Varlık Fonu Bünyesinde Kurulan Maden Holdingine Devredilebilir”
Sonraki İçerikTOBB Türkiye Maden Meclisi Maden Kanunu Gündemiyle Toplandı