Flottweg Dekantör Santrifüj

Katı-sıvı ayrımının santrifüj kuvveti ile mekanik olarak yapılması, madencilik endüstrisinde giderek daha fazla kabul görmektedir. Bunun nedeni, daha sıkı çevre düzenlemeleri, sınırlı alan kullanılabilirliği ve maliyet verimliliği için artan gereksinimlerdir.

Madencilik şirketi Andalucita, Peru, Piura’daki maden tesisinde üretim arttırma projesine başladığında, atık susuzlaştırma için Peru çevre yönetmeliklerini de karşılayan Flottweg dekantör santrifüj kullanmaya karar verdi. Halihazırda kullanılmakta olan çamur çökeltme havuzları, katı-sıvı ayrımı için doğal yerçekimi kuvvetini kullanmaktadır. Başka bir deyişle, suyun istenen berraklığa ulaşılana kadar birbiri ardına dizili farklı havuzlara beslenmesi gerekmektedir.

Nihai olarak elde edilen çamurun ağırlıkça %15 katı madde içeriği vardır. Çamur çökeltme havuzunun taşmasını önlemek için dibe çöken malzeme mekanik olarak kazılmakta ve katı malzeme kamyonla sevk edilmektedir.

Yeni Teknoloji – Flottweg Dekantör Santrifüj

Flottweg, Z92 dekantör santrifüj ile Andalucita firmasının Peru’da bulunan maden tesisi için en uygun çözümü sunarak atık susuzlaştırma prosesi için yüksek performanslı bir Z92 dekantör santrifüj kurulumunu gerçekleştirdi.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 103. sayı 44. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

Yazıyı interaktif dergiden okumak için tıklayın.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMadenciliğin İtibarsızlaştırılması
Sonraki İçerikSerkan Keleşer: “Bor Üretim ve Ürün Değer Zincirinin Tamamı İlk Defa Türkiye’de Gerçekleşecek”