atlas copco vidalı seyyar kompresör

Atlas Copco, 1873 yılından beri hizmet verdiği her sektörde yeni teknolojiler ile ürünlerini her daim beklentilerin çok üzerine taşımış ve birçok ilklere imza atmaktadır. Şirket bu anlayış ile yine sektörde bir ilk ile karşınızda.

Dünyada ilk, Atlas Copco üretimi batarya ile çalışan vidalı seyyar hava kompresörü, kullanımı sırasında herhangi bir içten yanmalı motor ve egzoz gazı olmadan bataryasından sağlanan elektrikle çalışır ve 57kWh dahili batarya kapasitesi sayesinde yakıt veya harici elektrik kaynağı ihtiyacını ortadan kaldırır. Ayrıca tam şarj edilmiş haliyle kullanımda B-Air 185-12 tamamen kablosuzdur.

B-Air 185-12, en basit tanımıyla dizel yakıt ile çalışan bir kompresörün emisyonsuz versiyonudur. Yol inşaatı, fiber optik kablo üfleme ve çarpma bariyeri işlerinde basınçlı hava ile çalışan her türlü ekipmana güç sağlar. Madenlerde, delme işlemlerinde kusursuz bir çözüm ortağıdır.

B-Air 185-12’yi seyyar hava kompresörleri pazarında öne çıkaran özellikler nelerdir?

B-Air 185-12, kesintisiz çalışma süresiyle bir vardiya boyunca kullanım sağlarken, taşınabilirliği ve enerji ihtiyacını karşılama kapasitesi ile özellikle mobil çalışma veya değişen hava basıncı gerektiren durumlarda oldukça pratik bir çözüm sunuyor. Batarya şarjı için kompresör ünitenizi elektrik kaynağına bağlamanız yeterli ve ardından makineyi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Tipik koşullar ve uygulamalarda en az bir tam çalışma vardiyası boyunca çalışarak, elektriğe erişimin sınırlı olduğu sahalarda çalışanlar için üretkenliği en üst düzeye çıkarır. Düşük ses seviyesi ve yerel emisyon üretmemesi nedeniyle iç ve kentsel ortamlara uygundur. Madenlerin zorlu çalışma şartlarında rahatlıkla kullanılabilir ve elektrikli olmayan ürünler ile kıyaslandığında bakım ve arıza için makinanızdan uzak kalacağınız süre oldukça düşüktür.

B-Air 185-12 çevresel sürdürülebilirliğe nasıl katkıda bulunuyor?

Çalışma sırasında herhangi bir emisyon yaratmaz ve bu özelliğiyle çevre dostudur. Bu yenilikçi çözüm, müşterilerimizi ve onların müşterilerini yenilenebilir enerji kaynaklarıyla desteklenen elektrifikasyona geçiş konusunda destekleyerek sektörün düşük karbonlu bir geleceğe yolculuğunu hızlandırmayı amaçlıyor.

Detaylar Madencilik Türkiye Dergisi’nin 115.sayısındadır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTÜMMER Başkanı Hanifi Şimşek: “Sektörümüzü Daha İyi Yerlere Taşıyabilmek Yegâne Amacımız”
Sonraki İçerikTürkiye’nin En Büyük Açık Ocak Bakır Madeni: Gökırmak