Barkom Grup olarak, yıllar içinde edindiğimiz endüstri tecrübemiz ve müşterilerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda deneyimli mühendis ekibimizle gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda kendi markamız olan BULLDRILL ® ismi ile sondaj makineleri üretmeye başladık. Bu sayede en son teknolojiyi ve kaliteli üretimi hedefledik; pazarın ihtiyaçlarını takip ettik ve yeni ürün tasarımını ön planda tuttuk.

Lider bir tedarikçi olarak, tüm dünyada uygulanan karotlu delme tekniklerinde önemli bir deneyim kazandık. Bu tecrübe ile çalışma ortamına uygun doğru karotlu sondaj makinalarını seçmenin öneminin farkına vardık. Tasarım ve uygulama uzmanlarından oluşan ekibimiz, daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için sondaj uygulamalarıyla ilgili tüm süreçleri optimize etmeye yardımcı olacak sondaj makineleri ve diğer yardımcı makinelerini tasarlamaya ve üretmeye odaklanarak çalışmalarına devam etmektedir.

Bu odak ve inovasyon stratejisi kapsamında, daha önce yapılmamış tasarımlarla yeni projeler üretmeye devam ediyoruz, gelişen teknolojiyi yakalamak, üretim verimliliğini artırmak için araştırmalar yapıyoruz.

Barkom Grup Sondaj Makine ve Ekipmanları San. Tic. AŞ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesindeki Ar-Ge Merkezi’nde, madencilik sektörü için sondaj makineleri ve ekipmanını geliştirmek amaçlı projelerini 2021 yılında ağırlık vererek sürdürmüş, mevcut Ar-Ge alanını 2022 yılında %60 oranında büyütmeye karar vermiştir.

2019 yılında %5,5 olan ciro içindeki Ar-Ge harcamalarını mali denetimle 2020 yılında %6,3’e yükseltmiş, 2021 yılında %9,4 oranına çıkarmıştır. Ar-Ge Merkezi alanını büyütmekle birlikte 2022 yılında ciro içinde Ar-Ge harcamalarını %15’e çıkarmayı hedeflemiştir.

Ar-Ge çalışanlarının sayısı 2022’de %21 oranında arttırarak, deneyimli makine ve elektrik mühendisleri, yazılımcılar ile Ar-Ge kadrosunu güçlendirerek hazırladığı, otomasyon ve robotik projeleri ile Endüstri 4.0.’a, yeşil mutabakat ve yenilenebilir enerji projeleriyle de karbon salınımına destek olmaya çalışmaktadır.

Barkom Grup, sondaj sektöründeki en son teknolojileri ve küresel pazarı yakından takip ederek, sektörün ihtiyaçlarına ve teknolojik gereksinimlerine uygun yenilikler yaratmak için Ar-Ge çalışmalarını ve üretim kapasitesini geliştirerek ilerlemesine devam edecektir.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikDijital Devrim 4.0 ve DMT
Sonraki İçerikMaden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği 1. Olağan Genel Kurulu Ankara’da Gerçekleştirildi