1956 yılında kurulan Beijing General Research Institute of Mining & Metallurgy (BGRIMM Group), bünyesinde 1700 mühendis, 3400’den fazla çalışanı bulunan, Çin dışında 40’tan fazla ülkeye hizmet veren, maden kaynaklarının geliştirilmesi ve en verimli şekilde kullanılması ile ilgili olarak Ar-Ge, mühendislik, üretim ve montaj alanında hizmet veren ulusal bir enstitüdür.

Çin’deki büyük ulusal enstitüler arasında en üst sırada yer alan BGRIMM Group maden mühendisliği, patlatma mühendisliği, cevher hazırlama ve flotasyon, demir zenginleştirme tesisi, başta Ni ,Co ,Cu, Pb, Zn , Au olmak üzere bir çok mineral için liç işlemi (Leaching), solvent ekstraksiyonu, elektro-kazanım (electrowinning), izabe tesisi (smelter plant) ve içinde asit, oksijen, elektroliz tesisleri içeren operasyonların mühendislik, tedarik, montaj ve bakım faaliyetleri (E, EP ,EPC ve EPCM) kapsamında hizmet sunmaktadır.

BGRIMM Group iştiraki olan BGRIMM-MAT’ın faaliyet alanı ise, 0,15 – 680 m³ hacimli flotasyon hücreleri (680 m³ hacimli flotasyon hücresi şu anda dünyanın en büyüğüdür), flotasyon kolonu, manyetik ayırıcılar (kuru ve ıslak), slurry tankları, dikey değirmenler, partikül boyutlu analizör ve taşıyıcılar (particle size analyser ve on stream elemental analyser ) dahil olmak üzere bir çok cevher hazırlama ekipmanının tasarlanması ve
üretilmesidir.

BGRIMM Group, Cengiz Holding’in Kırgızistanda yaptığı 1.750.000 ton/yıl kapasitesine sahip altın madenindeki Liç Tesisine mühendislik hizmetleri ve ekipman sağladı. Tesis Ocak 2022 devreye alındı. Cengiz Holding ile iş birliğini artıran BGRIMM Group, son olarak Çanakkale Halil Ağa’daki yılda 5 milyon ton kapasiteli bakır madeni projesinin detay mühendislik sözleşmesini 2021 yılında Cengiz Holding ile imzaladı.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 101. sayı 44. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

Yazıyı interaktif dergiden okumak için tıklayın.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikÇamur Pompalama Operasyonel Maliyetleri Nasıl Düşürebiliriz?
Sonraki İçerikYaşanan Küresel Gerginlik Metal Piyasalarında Olağandışı Gelişmelere Neden Oldu