İstanbul ili Sultangazi ilçesinde bulunan Cebeci Agrega Ocaklarındaki kireçtaşlarının ve kumtaşlarının rezerv, kalite ve ürettiği katma değer göz önüne alınarak ‘Güvenli, çevre ile barışık, sürdürülebilir’ kullanımını sağlamak amacıyla, 3213 sayılı Maden Kanunu ile Maden Bölgelerine ve Ruhsatların Taşınmasına Yönetmeli hükümleri gereğince 1 Ağustos 2018 tarihinde Resmi Gazete’de “Cebeci Maden Bölgesi” ilanı yayınlanmıştı.

Bu kararın ardından özel bir şirket uhdesinde bulunan ve Cebeci Maden Bölgesi “Güney Ruhsat Alanı” sınırları dahilinde kalan 17014 sicil numaralı ruhsat sahasıyla ilgili olarak Danıştay 8. Dairesinin 2018/2236 Esas ve 2018/3372 sayılı kararı doğrultusunda yeni duruma uygun olarak “Güney Ruhsat Alanı” için yeni revizeler hayata geçirildi.

13 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan revizelere istinaden ‘Cebeci Maden Bölgesi Güney Ruhsat Alanındaki’ ruhsatların toplam eşdeğer rezerv miktarları ve oranları açıklandı.

Özel bir şirkete ait 17014 sicil numaralı sahanın küçültülmesi sonrasında oluşan ER:1013849 sayılı ihalelik alanın ihale taban bedeli 975.000 TL olarak belirlenirken söz konusu ihalelik alanın eş değer rezerv miktarı ise 16.841.319 ton olarak açıklandı.

‘Cebeci Maden Bölgesi Güney Ruhsat Alanındaki’ ruhsat sahipleri adına yeni ruhsatlar düzenlenirken şirketi kurmaları için 1 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de verilen üç aylık süreye ilave olarak on gün süre verildi.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız konuyu sosyal medya hesabından; “Toz ve gürültüyü Sultangazi halkımızın kaderi olmaktan çıkaracak, rezervin verimli ve güvenli işletildiği, dünyanın en çevreci maden projelerinden biri olmaya aday ‘Cebeci Maden Bölgesi Projesi’nin ilk adımı olan Sütre (Çevre koruma yapısı) inşaatı çalışmaları başlamıştır.” sözleriyle duyurdu.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikÇayeli Bakır’dan Yeşilay İş Birliğinde Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi
Sonraki İçerikMadencilik Türkiye Dergisi’nin 74. Sayısı Çıktı