Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli, 28 Haziran 2024 tarihi itibari ile Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı ve Yürütme Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi. Ataması önceki gün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş ardından aynı üniversitenin Yer Sistem Bilimleri Bölümünden Yüksek Lisans ve Doktora dereceleri almıştır.

“Nükleer enerji ve güneş enerjisinin Türkiye için ekonomik uygulanabilme ve çevresel açıdan karşılaştırması” başlıklı yüksek lisans tezi ODTÜ Yılın Tezi Ödülü’ne, “Türkiye için güneş elektriği yazılımı Solar TURnKEY’in algoritmasının geliştirilmesi” başlıklı doktora tezi Prof. Dr. Mustafa Parlar Vakfı Yılın Tezi Ödülü’ne layık görülmüştür.

Kasım 2009 – Ağustos 2019 arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Avrupa Birliği Uzmanı olarak görev alan Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, Ağustos 2019 – Şubat 2021 arasında Yabancı Sermaye Koordinasyon Dairesi Başkanı, Şubat 2021 – Haziran 2023 tarihleri arasında Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi (EVÇED) Başkanı ve Haziran 2023 – Haziran 2024 tarihleri arasında ise Bakan Danışmanı olarak görev almıştır. Karaveli 3 yıl süreyle Nükleer Teknik Destek (NÜTED) A. Ş. Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. Şubat 2024’te Türkiye Elektrik Dağıtım A. Ş. (TEDAŞ) Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır.

Dr. Karaveli ayrıca Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili olarak görev almaktadır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikEBRD Junior Mining Programme (JUMP) Yayınlandı
Sonraki İçerikBaşabaş Noktası Analizinin Maden Arama Projelerine Bir Uygulaması: Asgari Hedef Büyüklüğü ve Tenörünün Belirlenmesi