Ülkemizde grup şirketlerinden Putzmeister Türkiye bünyesinde satışa sunulan SANY, yeni E-Kaya kamyonuyla maden sahaları ve döküm ocaklarında işletme maliyetlerini dizel kamyonlara göre çok daha aşağı çekmeyi hedefliyor. Türkiye’deki çalışmalarda ortaya koyduğu performans, elektrikli yarınların maden ve kömür sahalarında da kapımızı çaldığını kanıtlıyor.

Dünyada hızla yayılan elektrikli araç modelleri, verimlilik ve sürdürülebilirlik adına ticari araçlar ve makineler arasında da yaygınlaşıyor. Büyük iş makineleri ve kaya kamyonu üreticileri de özellikle son 10 yıl boyunca elektrikli modeller ortaya koymak için önemli iyileştirme ve geliştirmelerde bulundular. Bu üreticiler arasında olan Dünya’nın lider iş makineleri üreticilerinden SANY, özellikle inşaat, yol ve maden sektörlerinde kullanılan iş makinelerinin elektrikli versiyonları konusunda büyük gelişmeler kaydetti. Ülkemizde grup şirketi Putzmeister Türkiye bünyesinde pazara sunulan SANY markasının ürün yelpazesine ise son olarak elektrikli kaya kamyonu da eklendi.

Putzmeister Türkiye’de, SANY-Teknik Destek Müdürü olarak görev yapan Barbaros Yarar ile pazara sundukları SANY SKT90E elektrikli kamyonun özelliklerini konuştuk.

SANY’nin ülkemizdeki yapılanmasından ve biriminizden bahseder misiniz?

Dünyanın en büyük iş makineleri üreticilerinden SANY çok farklı ürün gruplarında üretim yapmaktadır. SANY grup üyesi Putzmeister Türkiye olarak iş makinelerinin satışını bünyemizde gerçekleştirmekteyiz. Putzmeister Türkiye olarak 4 merkezi ve 25 yetkili servisle faaliyet gösteriyoruz. Merkezimizde bulunan uzman teknisyen ve mühendis arkadaşımızla birlikte makinelerin PDI sürecinden teslimata kadar olan tüm aşamalarından sorumluyuz. Ayrıca yetkili servislerin sorun yaşadığı arıza durumlarında merkez olarak destek olmaktayız. Yine bize bağlı olan eğitim departmanının görevi kapsamında, yıllık plan çerçevesinde makinelerle ilgili teknik ve satış eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Ek olarak Sany ile ilgili garanti süreçlerinin takibi ve yeni teknolojilerin takibi de departmanımız tarafından yapılmaktadır.

Yazının tamamı Madencilik Türkiye Dergisi 112. sayı 38-40. sayfalardadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikElazığ’a Yatırım 350 Milyon Dolar ile Başladı
Sonraki İçerikDiyarbakırlı Madenciler Yaşadıkları Sorunları Dile Getirdi
Furkan Alga
Bilgi-İşlem Destek, İletişim / Madencilik Türkiye Dergisi