Epiroc, çoğunluğu Elazığ’da faaliyete geçecek Eti Bakır’a ait yeni bakır madeninde kullanılmak üzere 280 milyon İsveç kronu değerinde yeraltı madencilik ekipmanları siparişi aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye’nin en büyük madencilik şirketi ve Epiroc’un uzun süredir müşterisi olan Eti Bakır; sondaj makineleri, maden kamyonları ve yükleyicilerden oluşan bir filo sipariş etti. Makineler Elazığ ili yakınlarında geliştirilmekte olan yeni bir bakır madeninde kullanılacak. Sipariş edilen ürünlerin bir kısmı da mevcut diğer Eti Bakır tesislerindeki operasyonları güçlendirmek amacıyla kullanılacak.”

Epiroc Başkanı ve CEO’su Helena Hedblom, “Eti Bakır’ın madenlerini mümkün olan en güvenli ve en verimli şekilde çalıştırmasını desteklemeye devam etme fırsatını elde ettiğimiz için mutluyuz.” İfadelerini kullanırken sipariş edilen makineler arasında Boomer S2 yüzey sondaj makineleri, Simba E70 S üretim sondaj makineleri, Scooptram ST14 yükleyiciler ve Minetruck MT42 ve Minetruck MT436B taşıyıcıları yer alıyor.

Sondaj makineleri, Epiroc’un Gelişmiş Bom Kontrolü çözümü ABC Total ile donatılmış olarak gelecek ve operatörün otomatik olarak bir dizi delik açmasına ve aynı anda birden fazla bomu kontrol etmesine olanak tanıyacak. Sipariş edilen tüm makineler, makine performansının ve üretkenliğinin gerçek zamanlı olarak akıllı bir şekilde izlenmesine olanak tanıyan Epiroc’un filo yönetim sistemine de sahip olacak.

Teslimatın 2024 yılının ilk yarısında başlaması beklenirken Eti Bakır, Epiroc’un tamamen elektrikli Minetruck MT42 SG taşıyıcılarından birini Kastamonu Küre Yeraltı Bakır Madeni’nde test sürüşüne çıkaracak.

Eti Bakır Makine Müdürü Gökhan Zengin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Epiroc ile uzun bir işbirliği geçmişimiz var. Elazığ’daki yeni bakır madenimizde de verimliliğini ve performansını mevcut madenlerimizden bildiğimiz ve güvendiğimiz Epiroc ürünlerini tercih ettik. Ayrıca sürdürülebilir madencilik yaklaşımımız kapsamında Türkiye’de ilk kez test edeceğimiz MT42 elektrikli maden kamyonunun performansını da deneyimlemenin heyecanını yaşıyoruz.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikMAPEG Gerçekleştireceği Yeni İhaleleri Duyurdu
Sonraki İçerikYCL, Maden İşletmelerini Çeşitlendirmeyi Hedefliyor