Yıldırım Şirketler Grubu iştiraki Yılmaden Holding’in Elazığ’da işlettiği Eti Krom AŞ’nin kullandığı yüksek teknolojiler ve süreçler, dünyanın önde gelen üniversitelerinin ilgisini çekiyor. Avrupa’nın mühendislik eğitiminde öncü üniversitelerinden biri olan Riga Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan öğrenci grubu, Yılmaden Holding’in İstanbul’daki merkez ofisine ve Elazığ’da bulunan Eti Krom AŞ tesislerine teknik bir gezi düzenledi.
Letonya’nın en çok tercih edilen mühendislik fakültesine sahip olan, 150 yıllık Riga Teknik Üniversitesi’nden 7 kişilik bir yüksek lisans öğrenci grubu, 25 Şubat’ta Yılmaden Holding’in İstanbul’da yer alan genel merkezini ziyaret ederken tanışma toplantısında özellikle Yılmaden Holding bünyesinde çalışan genç mühendisler şirket hakkında detaylı bilgiler paylaştı ve neden Yılmaden’i tercih ettiklerini açıkladılar.
Buluşmada Yılmaden Holding CEO’su Alp Malazgirt de bir konuşma yaparak, gençlere ve onların gelişimine verdiği önemi vurgularken Avrupa’nın önde gelen mühendislik okullarından biri olan Riga Teknik Üniversitesi’nin ilgisinden çok memnun olduklarını dile getirdi ve Yılmaden Holding’in kapısının tüm akademik ziyaretlere açık olduğunun altını çizdi.
Genel merkez ziyaretlerinden sonra Yılmaden Holding’ten ayrılan grup Elazığ’a hareket etti. Yılmaden Holding’in Elazığ’da bulunan işletmesinde, maden ocakları, ferrokrom üretim tesisleri, manyetik separatör içeren atık geri kazanım pilot tesisi, enerji geri kazanım tesisi ve Eti Krom merkez laboratuvarı ziyaret edildi. Letonyalı öğrenciler, madencilik ve metal işleme süreçleri hakkında Eti Krom yöneticilerinden ve mühendislerinden detaylı bilgi aldı.
Ziyaretler sonrası Riga Teknik Üniversitesi öğrencileri, akademik bilgilerin gerçeğe dönüştüğü bir tesise gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti aktarırken yüksek öğrenimlerinde metalürji mühendisliği ve kimya alanına yönelmelerinin ne kadar doğru bir karar olduğunu anladıklarını ifade ettiler. Eti Krom AŞ Genel Müdürü Hasan Giray da yaptığı konuşmada akademik ziyaretlerden mutluluk duyduklarını; gelecekte üniversite-sanayi işbirliklerini özellikle Ar-Ge alanında geliştirmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.