2011 yılında yapılan referandumla kuzey ve güney olarak resmen ikiye bölünen Sudan, Türk yatırımcıları ülkelerine davet ediyor. Ülkede, yer altı kaynaklarının etkin şekilde değerlendirilmesi için girişimler hızlanırken Hartum merkezli Kuzey Sudan’ın 2017’den beri yılda 100 tondan fazla altın üreterek dünyanın en büyük üreticilerinden biri haline gelişi, Güney Sudan yönetimini de harekete geçirdi. 

Kongo, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Etiyopya ile çevrili durumdaki Cuba merkezli Güney Sudan, bölgedeki altın madenlerinin işlenmesi için Türk yatırımcıları davet ederken Türkiye’nin Cuba Büyükelçisi Erdem Mutaf, Güney Sudan Madencilik Bakanı Martin Gama Abucha ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Abucha, Mutaf’a, Güney Sudan’ın maden kaynakları konusunda bilgi verirken Türk şirketlerine yatırım çağrısı yaptı.

Mutaf, görevine yeni atanan Bakan Abucha’yı tebrik ederken ülkenin başta altın olmak üzere birçok zengin maden kaynağı olduğunu bildiğini, Abucha’nın Türk yatırımcılara yönelik davetini Türkiye’deki muhataplarına ileteceklerini belirtti. Kuzeydeki Hartum yönetimi altın üretiminden yılda 1,5 ile 2 milyar dolar arasında gelir elde ediyor.  

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikSöğüt Altın Madeni’nin Temel Atma Töreni İleri Bir Tarihe Ertelendi
Sonraki İçerikTÜMMER, AB Projesi Kapsamında Çekilen Kısa Filmler Yayınladı