Fotoğraf: Haber Vakti

Mali haklarını alamayan Yıldızlar SSS Holding iştiraki Doruk Madencilik işçileri, verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle Ankara’da yeniden eyleme başladılar. Maaş ve alacakları ödenmediği gerekçesiyle Şirket önünde eylem yapan işçiler, açıklamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürüdüler. İşçiler eylemlerini bugün de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde sürdürmesi bekleniyor.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kıdem tazminatları ve alacaklarımızın ödenmesi konusunda Yıldızlar SSS Holding yetkilileri ile protokol imzalandı ancak şirket herhangi bir ödeme yapmadı. Söz verilen ödemelerin hepsi hesaplara geçinceye kadar Ankara’dan ayrılmayacağız. Arkadaşlarımız, yıllardır bekledikleri kıdem tazminatları başta olmak üzere yasal hak edişlerini istiyor”.

16 Haziran tarihinde Çalışma Bakanlığı koordinasyonunda imzalanan anlaşma ile işçilerin alacakları, 23 Temmuz tarihinde hesaplarını yatırılacaktı. 580 işçinin maaş ve tazminatlarından dolayı birikmiş 160 milyon lira alacakları bulunuyor.

Haberlere Abone Olun

UYARI

Bu haber/makale bir “Madencilik Türkiye Dergisi” içeriğidir. Her hakkı Mayeb Basın Yayın Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.

Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır.” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikMaden İhaleleri