Sandstorm Gold, yüzde 30 hissesine sahip olduğu Hod Maden Projesi’nin fizibilite çalışması ile ilgili bilgi verdi. Şirketin özet olarak paylaştığı sonuçların içinde dikkat çekenler şu şekilde oldu;

Projenin Görünür ve Muhtemel Maden Rezervleri (Proven and Probable Mineral Reserves) 2,45 milyon ons altın ve 287 milyon pounds bakır olarak açıklanırken maden rapora göre maden 13 yıl faaliyet süresince 11,1 g/t eşdeğer altın tenör ile yıllık 195.000 ons eşdeğer altın üretim kapasitesine sahip olacak.

Madeni iki bölgeye ayrılmış bir yeraltı madeni olarak tanımlayan rapora göre madenin yıllık cevher üretim kapasitesi 800.000 ton, 13 yıllık faaliyet süresi boyunca üreteceği toplam cevher miktarı ise 8,7 milyon ton olacak.  Raporda işlenecek cevher normal cevher ve piritli cevher olarak iki kategoride sınıflandırıldı. Altın kazanımını en üst seviyeye çıkarmak için akım şemasının yeniden yapılandırıldığı aktarılırken raporda üretilen bakır ve pirit konsantresinin izabe tesisine gönderilmek üzere Karadeniz’de bulunan bir limana nakledileceği bilgisi yer altı.

Projenin 2024 yılının ikinci yarısında üretime geçmesi bekleniyor.

Aynı zamanda Kasım ayı içerisinde proje için ÇED onayı alındığını açıklayan şirket onayın projede nihai izinler için gerçekleştirilecek başvuruları ve uzun vadeli inşaat çalışmalarının başlangıcını hızlandıracağını kaydetmişti.

Sandstorm Gold Başkan ve CEO’su Nolan Watson son gelişmeler ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Hot Maden Fizibilite Raporu’nun yayınlanmasının hem proje hem de şirketimiz için önemli bir dönüm noktasıdır. 2017 yılında projedeki hissemizi satın aldığımızda, projenin Sandstorm’un büyümesini hızlandıracak bir katalizör olacağını biliyorduk. Elde edilen olumlu sonuçlar proje üretime başlayınca ne derece bir dönüşüm sağlayacağını ortaya koydu. Daha önce açıklanan ÇED onayı ile birlikte fizibilite raporu projeyi bir sonraki seviyeye taşıdı. Yönetim ekibi olarak projenin üretim safhasına doğru yaptığı sıçramayı görmekten büyük heyecan duyuyoruz.”

. .

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikHattat Tarafından İşletilmesi Beklenen TTK Amasra Sahası Meclis Gündemine Taşındı
Sonraki İçerikSSR Mining Bakırtepe Projesindeki Hissesini Yüzde 70’e Çıkartarak İşletme Hakkını Elde Etti