Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesi ile binlerce yıldan bu yana emeğiyle bizleri günümüze ulaştıran tüm madencilerin Dünya Madenciler Gününü kutladı. Alimoğlu ayrıca sektöre yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Madenlere duyulan ihtiyacın sürekli arttığını vurgulayan Alimoğlu madencilik sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak adına çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Alimoğlu şu ifadeleri kullandı: “Doğanın bize sunduğu değerli madenlere ulaşmak önemlidir. Ancak bu madenlere günümüzün teknolojisinin yardımıyla en inovatif ve verimli şekilde, ekonomik kaygıların yanında tabii ve beşerî unsurların da gözetiminde ve sanayi devriminden bu yana yükselen karbon emisyonunu dikkate alarak çevre dostu metotlarla ulaşmak daha önemli ve insana yakışır olandır. İklim krizinin ve 2050 yılı sıfır emisyon hedefinin gündemde olduğu bu günlerde, bizler de geleceğimiz için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Mermer ve doğaltaş sektörü karbon ayak izinin düşük olduğu bir sektördür ve sıfır emisyon ile geleceğimizin inşasında aktif rol almaya hazırdır. “

Madencilikte en önemli hususlardan birisinin iş sağlığı ve güvenliği olduğunu vurgulayan Alimoğlu, Şubat 2021’de TÜMMER ve TC. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Farkındalık Artırımı ve Deneyim Paylaşımı Yoluyla Güvenli Mermer Ocak İşletmeciliği Projesini hayata geçirmeye başladıklarının bilgisini verdi. Alimoğlu proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Projemizin hedef grupları Sivas ve Muğla illerinde mermer ocaklarında çalışanlar, işverenler ve onların aileleridir. Muğla ve Sivas’ta faaliyet gösteren 50 mermer üretim işletmesinde seminerler aracılığıyla İSG bilincinin artırılması ve işverenlerin bilgilendirilmesi, bu illerde faaliyet gösteren mermer üretim işletmelerinde 360 çalışanın bilinçlendirilmesi ve ayrıca ailelerinde İSG bilincinin artırılması amaçlanmaktadır. Projemizin nihai faydalanıcıları; TÜMMER üyesi işverenler, TÜMMER üyesi şirketlerin çalışanları, 6.000’den fazla maden şirketi ve 130.000’den fazla maden işçisidir. Proje sona erdiğinde TÜMMER bünyesinde bir İSG merkezi kurulacaktır. Projemiz özelinde mermer ocaklarında yaşanan 7 iş kazası senaryosunu sanal gerçeklik yazılımlarını kullanarak simüle etmek ve işçilere bu simülasyonlar aracılığıyla eğitimler vermek amacındayız. Ayrıca, çekimlerini tamamladığımız kamu spotu ve eğitim filmi ile hem sektörümüzü hem de kamuoyunu bilgilendirme niyetindeyiz.”

Madencilik sektörünün işvereninden işçisine, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, ocağından fabrikasına, satıcısından müşterisine, makinacısından nakliyecisine kadar tüm unsurları ile iş birliği içerisinde varlığını sürdüğünü kaydeden Alimoğlu sektör paydaşlarının bir arada olduğu sürece madencilik sektörünün geleceği ve dolayısıyla insanlığın geleceğinin güvence altında olacağının altını çizdi.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikHasan Hüseyin Erdoğan: “Alın Teri ile Hayatımızın Her Alanına Katkılar Sunan, Kutsal Bir Mesleği İcra Eden Madencilerimiz Vazgeçilmez Bir Konuma Sahiptirler.”
Sonraki İçerikSorumlu Madencilik Ancak Tüm Paydaşların Ortak Bilinç İle Hareket Etmesi ve Sorumluluk Alması ile Mümkün Olabilir