Ekipmanın aşınma direnci hem madencilik hem de agrega operatörleri için önemli bir faktördür. Zayıf aşınma ömrü, aşırı bakım gereksinimleri ve ekipman arızası nedeniyle arıza süresinin artmasına ve iş hacminin azalmasına neden olabilir.

Ekipmanın kauçuk ile astarlanması hem ince hem de aşındırıcı malzemelere karşı oldukça dayanıklı olduğu için aşınma ömrünü önemli ölçüde artırır ve de çok çeşitli endüstriyel ekipmana uygulanabilir.

Weir Minerals olarak pompalar, hidrosiklonlar, hortumlar, borular, vanalar ve diğer işleme ekipmanlarında uzmanlığa sahibiz. Mevcut çeşitli kauçuk bileşikleri ile kauçuk astarlarımız, birçok uygulama için özelleştirilmiş çözümler sağlar.

Ekipman hattında kullanılan kauçuğun türü ve kalitesi çok önemlidir ve çeşitli malzemelere, ekipmanlara ve uygulamalara uygun bir dizi farklı bileşik geliştirdik.

En popüler bileşenimiz Linatex® birinci sınıf kırmızı kauçuktur. 1923’ten beri üstün aşınma direnci ile ünlüdür. Diğer tüm kauçuklardan farklı olarak yapılmış olup, uzun elastomer moleküler yapısını korumak için sıvı fazlı bir üretim süreci kullanır. Piyasadaki diğer kauçuk ürünlerin aksine, işlemdeki kauçuk elemanları parçalayarak sertleştirme işleminden önce öğütülür ve karıştırılır. Doğal olarak türetilmiş ve kauçuk kaplamada bir endüstri lideri olan kapsamlı araştırmalar, pazarda benzer uygulamalarda Linatex® birinci sınıf kauçuktan daha uzun ömürlü başka hiçbir ürünün olmadığını göstermektedir.

Ayrıca özel uygulamalar için birebir olarak tasarlanmış ve formüle edilmiş birçok diğer yüksek kaliteli kauçuk bileşiklerini de üretmekteyiz. Bunlar arasında, kuru ve ıslak “kesme ve parçalama” direncinin önemli olduğu daha sert, yüksek etkili uygulamalar için Linard® ve kimyasal ve asidik uygulamalar için Linagard®; Değirmen kaplama uygulamaları için Vulco® R63 ve R67 bileşikleri; kalıplanmış pompa ve hidrosiklon astarları için R55® serisi.

Yazının tamamı Madencilik Türkiye Dergisi 112. sayı 54-56. sayfalardadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikÇöpler’de İkinci Çeyrekte 52.031 ons Üretim Gerçekleştirildi
Sonraki İçerikTemmuz Ayı Maden İhracatı 462 Milyon 859 Bin Dolar Oldu
Volkan Okyay
Yazı İşleri Müdürü - Maden Mühendisi / İş Güvenliği Uzmanı / Madencilik Türkiye Dergisi / Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi