Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Tunçbilek Orman İşletme Şefliği sınırları içinde Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyitleri İşletmesi tarafından işletilerek, 2018 yılında Bölge Müdürlüğüne yeniden devredilen 22 hektar maden sahasına 75 bin karaçam, 3 bin yalancı akasya fidanı dikildiği bildirildi.

İHA’da yer alan habere göre Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ”Müdürlüğümüz tarafından maden izni alınan sahalarda ocaklar kapatıldıktan sonra o alanlar rehabilite edilerek, yeniden doğaya kazandırılıyor. Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Tunçbilek Orman İşletme şefliği sınırları içerinde Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyitleri İşletmesi tarafından işletilerek, 2018 yılında Bölge Müdürlüğümüze yeniden devredilen 22 hektar maden sahası yeniden yeşile büründü. Rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde aynı yıl içinde rehabilitasyon programına alınan sahaya 75 bin adet karaçam fidanı, şevlere de 3 bin adet yalancı akasya fidanı dikildi. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından madencilik faaliyetleri neticesinde bozulan sahada yapılan arazi ıslahı çalışmaları ile tabii dengenin yeniden kurulması, alanın yeniden insanların ve diğer canlıların güvenle yararlanabileceği hale getirilerek, tabiata yeniden kazandırılması sağlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikDemir Export’un Projesi TÜBİTAK Tarafından Destekleniyor
Sonraki İçerikMTA Helikopter ile Havadan Maden Araştırmalarına Devam Ediyor
Furkan Alga
Bilgi-İşlem Destek, İletişim / Madencilik Türkiye Dergisi