Diyarbakır Mermerciler ve Madenciler Derneği (DİMAD) ve Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) tarafından organize edilen Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü (MAPEG) Cevat Genç’inde hazır bulunduğu Maden İstişare Toplantısı, sektörün tüm bileşenleri ile hafta sonu Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını DİMAD Başkanı Fahrettin Çağdaş gerçekleştirdi. Çağdaş, Diyarbakır özelinde ve ülke genelinde madencilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı: Ülkemizde ve bölgemizde madencilik faaliyetlerine ilişkin algının değişmesi, sürdürülebilir madencilik hedeflenmesi, ruhsat güvencesi, bürokratik süreçlerin kısaltılması, tüm izinlerin bir kurumda bir yerde toplanması ve orada sektörün sorunlarına çözüm bulunması, bir bakanlık kurulması, il maden kurullarının kurulması, çevre ile ilgili hassasiyetleri ifade etmek ve ortak çözüm üretmek, üretim maliyetlerinin çok arttığı bir süreçte uluslararası pazarlarda rekabet şanslarını olumsuz etkileyen motorin ve elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi, güvenlik soruşturmalarındaki bölgeye yönelik negatif algının yıkılması…

Dünya Gazetesi’nde yer alan Mahir Solmaz imzalı habere göre TÜMMER eski başkanlarından Raif Türk konuşmasında, sektörün bürokraside önünün açılması gerektiğini ifade etti. Bürokrasinin madencilere destek olması gerektiğine değinen Türk, bürokraside sektörün önünün açılmaması durumunda sektörün geleceğinin sağlam olmayacağını belirtti.

Sektörün kamu temsilcilerinden, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç, madenciliğin yanında yer almaya çalıştıklarını söyleyerek, sektör ile ilgili konuşulacak çok konu, çok sorun olduğunu bildiklerini ve çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Maden Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi çalışmaları ile ilgili gelen soruya yanıt veren MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Bayram Arı, Maden Kanunu Taslağı’nı hazırladıklarını ve seçimlerden sonra Meclis’in gündemine gelmesinin söz konusu olduğunu belirtti.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikTaşkömürü Üretimi Temmuz Ayında Bir Önceki Aya Göre %29,2 Azaldı
Sonraki İçerikMadencilik Sektörü İlk 8 Ayda 17,5 Milyar Yatırım Teşviki Aldı