Agrega Üreticileri Birliği (Agüb) tarafından organize edilen ve Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından desteklenen Madencilik Sektörü İstişare Toplantısı Ankara ASO’da gerçekleştiriliyor. Gün boyu sürecek oturumlar vasıtasıyla sektörün problemleri masaya yatırılırken problemlerin çözümü için yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşler tartışılacak.

Toplantı, Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Şevket Koruç’un açılış konuşmasıyla başlarken Koruç konuşmasında, madencilik sektörünün pandemi ile birlikte öneminin daha da arttığına vurgu yaptı.

Madencilik sektörünün sorunları hakkında görüşlerini aktaran Koruç, özellikle maden mevzuatı hakkında yapılması gerekenler konusunda düşüncelerini belirtti.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdemir ise açılış konuşmasında madencilik sektörünün sanayi için önemine değinirken ülkemizin enerji hammaddelerin konusundaki eksikliğinden bahsetti. Ülkemizdeki enerji kaynaklarının sınırlı olmasının geçmişten bugüne ekonomik büyümede sıkıntılar yarattığını ancak buna rağmen ülkemiz sanayinin önemli mesafeler katettiğini söyleyen Özdemir, buna rağmen ülkemizin sanayi konusunda dünyanın önemli ülkeler arasına girdiğinin de altını çizdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı ise açılış konuşmasında madenciliğin toplumlar için öneminden bahsetti.

Madenlerin milyonlarca yılda oluşan, çıkarıldığında yerine yenisinin koyulamadığı ürünler olduğunu aktaran Kalaycı, sanayinin ihtiyacının yerli kaynaklardan sağlanmasının öncelikleri olduğunu söyledi.

Pandeminin tam da ortasında dünyada 3,1 trilyon dolar değerinde 17 milyar ton maden üretimi gerçekleştirildiğini belirten Kalaycı, üretilen madenlerin yüzde 68’inin enerji hammaddeleri, yüzde 11’i demir ve yüzde 9’unun demir dışı metaller olduğunu söyledi.

Veriler ışında madencilik sektörünün dünya ekonomisi için önemine vurgu yapan Kalaycı, bakanlık olarak madencilik sektörünün öneminin farkında olduklarının altını çizdi.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından oturumlarla devam etti.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikHarita ve Coğrafi Veri Üretiminde İleri Teknolojiler
Sonraki İçerik“DMT-ANCORELOG: Kimya, Mineraloji, Dijitalleşme ve Otomasyonun Karot Loglamada Buluşması