Hammadde fiyatlarının dünya çapındaki artışı, yıllık cevher ihtiyacının önemli bir bölümünün ithalat yolu ile karşılanması nedeniyle ülkemizdeki demir madenciliği faaliyetlerinin önemi her geçen gün artmaktadır. Bugüne kadar ülkemizde bilinen rezervlerin bir kısmı sorunlu diye bir kenara itilirken, bu yatakların işletilmelerine yönelik ciddi bir çalışma da yapılmadığı bilinmektedir.

Bu amaçla MTA ve MAPEG başkanlığında; kamu, özel sektör, STK’lar ve akademik camianın katılımıyla gerçekleştirilmiş olan toplantılarda sektörün sorunları, yapılması gerekenler, alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir. Bu kapsamda; “Demir Çalışma Grubu” adı altında ‘Teknik Konular (Aramacılık Faaliyetleri – Cevher Geliştirme ve Teknoloji), İdari ve Ticari Konular (Taşımacılık- Lojistik, Ruhsat-İzinler, Kotalar-Sınırlamalar-Teşvikler ve Maliyet Konuları-Ürün Standartları) ve Sosyal ve Çevresel Konular’ konu başlıklarının değerlendirilmesi adına geniş katılımlı bir çalıştay yapılması planlanmıştır.

Belirlenen tarih aralığında kayıt olmak suretiyle çalıştaya katılım herkese açık olup detaylara www.demir2022.com.tr web sitesinde ulaşılabilir.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerik11 Aylık Dönemde Maden Sektörünün İhracatı Yüzde 10,23 Artış Gösterdi
Sonraki İçerikHayata Dokunan Katkılarıyla Öksüt Madencilik