murat halit duruceylan

Maden Tetkik Arama Uluslararası Madencilik (MTAIC) AŞ Genel Müdürü Murat Halit Durceylan ile Şirket’in yapısı, yapılan çalışmalar ve hedefleri konusunda bir söyleşi gerçekleştirdik. Durceylan’ın ile samimi bir ortamda geçen söyleşi de merak edilen sorulara önemli cevaplar aldık. Özellikle yurtdışındaki projelerde hangi aşamalarda olduklarını bizlerle paylaşan Durceylan, Madencilik Türkiye dergimizin sektör özelinde önemine de vurgu yaptı.

MTAIC’nin kuruluş amacı hakkında bilgiler veren Durceylan, “2804 Sayılı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Kanunu’nun Ek-1’inci maddesinde yapılan ve 17 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, 2’nci maddede belirtilen görevleri kapsamına giren iş ve hizmet konularında 11/10/1981 tarihli ve 2522 sayılı Kamu Kuruluşlarının Yurt Dışındaki İhalelere Katılması Hakkında Kanuna tabi olmaksızın, bağlı bulunduğu Bakanlık onayı ile yurt dışında arama ve araştırma faaliyetleri yapmaya, bu faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla yurt dışında şirket kurmaya, yerli ve/veya yabancı gerçek veya tüzel kişiliklerle yurt dışında şirket veya ortaklık kurmaya, imtiyazlı ortak olmaya, şirketler veya ortaklıklarla ilgili her türlü pay, hisse senedi ve diğer ortaklık paylarını alıp satmaya ve yurt dışında çalışma büroları açmaya yetkili kılınmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kendisiyle ilgili bilgiler paylaşan ve 14 Nisan 2022 tarihinde sözleşme imzalayarak, stratejik olarak çok önemli görevler üstlenmiş MTA Uluslararası Madencilik AŞ’de Genel Müdür olarak göreve başladığını belirten Durceylan, “Meslek hayatıma 1992 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak başladım. 1997 yılına kadar madencilik alanında özel sektörde çeşitli firmalarda teknik eleman, yönetici pozisyonlarında ve yatırım ölçeği büyük firmalara danışman olarak çalıştım. 1997 yılında köylerin alt yapı hizmetlerini gerçekleştiren kamu kuruluşunda teknik eleman, Sulama ve Toprak İşleri ve Etüt Proje Şube Müdürü ve İl Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2004 yılında Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak başladığım görevimde, koordinatör, Daire Başkanı ve en son üç yıldır Genel Müdür Yardımcısı olarak yürüttüm. Bu kurumda çalıştığım yaklaşık 18 yıl boyunca ülkemizdeki tüm maden ocaklarını ve buna bağlı tesisleri görüp inceleme fırsatım oldu. Burada edindiğim tecrübemi yeni görev aldığım ve %100 sermayesi devlet olan şirketimizde, yurtdışı devam eden yatırımlarımızın dışında yeni yatırım alanlarının da değerlendirildiğini aktarmak istiyorum. Ekip ruhuyla hareket edeceğim bu şirkette, sağlamaya çalışacağım bu katkının devletimizin ve nihayetinde Bakanlığımız için ne kadar önemli olduğunun farkındayım.” dedi

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 103. sayı 64. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

Yazıyı interaktif dergiden okumak için tıklayın.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikYenilenebilir Enerji Kaynaklarına Yönelim Madencilik Sektörünün Önemini Arttırdı
Sonraki İçerikthyssenkrupp Ankara’da Schaeffler Distirbütörler Günü Düzenledi