Centerra Gold, Kayseri Öksüt Madeninde revize edilen ÇED için T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay alındığını açıkladı. Şirket madende önümüzdeki haftalarda tam faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

2022 yılı başlarında madendeki altın odasında cıva tespit edilmesinin ardından Öksüt’teki dore üretimi geçici olarak durdurulmuştu. Sorunun bertaraf edilmesi için çalışmalar yürüten şirket yapılan teknik iyileştirmelerin ve yasal mercilerin incelemelerinin ardından gerekli izinleri almış oldu.

Haberlere Abone Olun

UYARI

Bu haber/makale bir “Madencilik Türkiye Dergisi” içeriğidir. Her hakkı Mayeb Basın Yayın Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.

Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır.” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikTOGG’un Yolu da Madenden Geçiyor
Sonraki İçerikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Oldu
Furkan Alga
Bilgi-İşlem Destek, İletişim / Madencilik Türkiye Dergisi