rpmglobal weaju

RPMGlobal, Avesoro Holdings iştiraki Bea Mountain Mining Corporation’a (BMMC) ait olan ve Liberya’da bulunan Weaju Altın Madeni Projesi için Kanada Ulusal Maden Kaynakları ve Maden Rezervleri (NI 43-101) raporlama standartlarıyla uyumlu çalışmaları tamamlamıştır. Weaju Altın Madeninin cevher üretimine başlayabilmesi için Ön Fizibilite Çalışması (PFS) düzeyinde bir teknik rapora ihtiyaç duyulmuştur. RPMGlobal tarafından yürütülen çalışma sonrasında hazırlıklar tamamlanarak gerekli izinlerin alınmasının ardından BMMC, Weaju Altın Madeninde üretime başlamıştır.

Ön fizibilite çalışmalarında dikkate alınması gereken önemli çalışma adımları bulunmaktadır. Mühendislik açısından bakıldığında, PFS düzeyinde bir proje yürütülürken birden farklı disiplinin bir arada çalışması gerekmektedir. RPMGlobal Türkiye bütün projelerinde olduğu gibi uluslararası ofislerinden de destek alarak alanında uzman, güvenilir mühendislik çözümleri sağlayabilecek deneyimli bir danışman ekibini bu proje için bir araya getirmiştir.

Ön fizibilite çalışması tamamlanırken yer alan çalışma adımları aşağıda sıralanmaktadır:

• Uluslararası ofislerde farklı zaman dilimlerinde çalışan uzmanlar proje aşamalarında BMMC teknik ekibi ile bir araya gelmiştir.
• Yerel halkın beklentileri çalışmanın her safhasında dikkate alınmıştır.
• Optimum mühendislik tasarımları mevcut ekipman ve bölgesel becerilere göre uyarlanmıştır.
• Sahanın karmaşık jeolojik yapısı nedeniyle sahadaki litolojiler, alterasyonlar, jeokimya ve yapısal unsurlar beraber değerlendirilerek bir “Maden Kaynak Modeli” oluşturulmuştur.
• Maden tasarım ve termin çalışmalarında operasyonel uygulanabilirlik en önemli kriterlerden biri olarak belirlenmiştir.

RPMGlobal 50 yılı aşkın tecrübesiyle ve alanlarında uzman ekibiyle projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için aşağıda belirtilen adımlarla sistematik bir yaklaşım sergilemiştir:

• Kaliteli danışmanlık anlayışı ile teknik çözümler sunmak için farklı ülkelerde yer alan birden fazla teknik ekip koordine edilmiştir.
• Maden kaynak modeli oluşturulurken sahada bulunan jeolojik birimler, farklı mineralizasyon ve alterasyon tipleri ve yapısal unsurlar dikkate alınarak detaylı bir modelleme çalışması gerçekleştirilmiştir.
• Teknik ve operasyonel gereksinimler ile kısıtlamalar göz önünde bulundurularak yer altı optimizasyonu tamamlanmış ve maden tasarımı oluşturulmuştur.
• Maden planlama ve termin aşamasında yer altı operasyonel parametreleri gözetilerek RPMGlobal’ın madencilik yazılımı XPAC Solutions içinde bulunan Yer Altı Optimizasyon ve Termin (UGMS) modülü kullanılmıştır.
• Detaylı ekonomik analiz yöntemleri ile projenin “Net Bugünkü Değeri” belirlenmiştir.
• Proje ile ilişkili ortaya çıkabilecek riskler değerlendirilerek alınabilecek önlemler ve öneriler paylaşılmıştır.

rpmglobal-weaju-altin-madeni-on-fizibilite-calismasi

Detaylar Madencilik Türkiye Dergisi’nin 115.sayısındadır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikYapay Zeka Madencilik Sektörünü Nasıl Dönüştürüyor?
Sonraki İçerikSandvik DD322i ile Delme İşleminin Her Anına Hâkim Olun!