Görüntü ve uzaktan algılama ile harita üretimini gerçekleştirmek, üzerinde analizler yapabilmek ve bunları paylaşabilmek için dronelardan elde ettiğiniz görüntülerle çalışmalar yapabilirsiniz.

Bu çalışma ile fazla zaman harcanan karmaşık, yoğun ve maliyetli iş akışlarını drone ile optimize edebilirsiniz. Bu sayede veri kalitesinde büyük bir gelişme görmenizin yanı sıra güvenlik endişeleri nedeniyle yürüyerek girilmesi zor olan alanlarda daha iyi erişime sahip olmak, saha çalışanları için potansiyel olarak büyük güvenlik iyileştirmeleri gerçekleştirmiş olursunuz. Kolaylaştırılmış veri işleme ve iyileştirme prosedürleri ile hiçbir adımın kaçırılmamasını ve tutarlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamış olursunuz.

Drone yetenekleri, insan hatasına sebep olabilecek manuel süreçlerden sonra bu durumu ortadan kaldırabilecek büyük bir teknolojik gelişmedir. Droneların saha gözetimi ve bitki örtüsü izleme dahil olmak üzere operasyonların diğer yönlerini düzenlemeye yardımcı olma potansiyelini değerlendirerek kullanım alanlarınızı genişletebilirsiniz.

Anlatılan bu drone yetenekleri ve daha fazlası için ArcGIS’te birden fazla çözüm bulunmaktadır. Çözümlerimizden biri ArcGIS Drone2Map, drone ile alınan ham hareketsiz görüntüleri ArcGIS’te sonuç ürünlerine dönüştüren bir masaüstü uygulamasıdır. Diğer çözümümüz Site Scan for ArcGIS, bulut tabanlı çalışan ve görüntü işleme yeteneği bulut performansıyla gerçekleştiren, dronelarınızın uçuş rotalarını oluşturmak dahil tüm süreci yönetebileceğiniz gelişkin bir drone çözümüdür.

Ayrıca Site Scan for ArcGIS ile drone filonuzu yönetebilir, farklı lokasyonlarda farklı uçuş rotalarını tekrar kullanım için depolayabilirsiniz. Bu ürünler tek konumlandırılabildiği gibi destekleyici farklı ürünlerin de bulunduğu ArcGIS Drone Collections paketleri ile birlikte de konumlandırılabilir.

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 97. sayı 46. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikTÜYAP Maden Türkiye Fuarı Madencileri Tek Çatı Altında Toplayacak
Sonraki İçerikSöğüt Altın Madeni’nde Faaliyet Gösterecek Makinelerin 2022 Yılında Gelmeye Başlaması Bekleniyor