Sektörün önde gelen firmalarından Seterm Teknik ve Klaus Union Türkiye Genel Müdürü Selahattin Aydın ile Klaus Union markasıyla tanışmaları, İzmir’de yeni üretime geçen fabrikaları ve gelecek planları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kurucusu olduğu firmayı tanıtarak sözlerine başlayan Aydın, Seterm Teknik’in 2004 yılında İzmir’de kurulduğunu, faaliyetlerine ilk olarak İzmir’e de yakın olması sebebiyle Ege Bölgesi’nde başladıklarını belirtti. Faaliyetlerin zamanla ülke çapına yayılmaya başladığını ifade eden Aydın, “Önce eşanjör ile seperasyon teknolojileri ile başladık. Akabinde pompalarla ilgili ilk çalışmamız 2006 yılında, Klaus Union ile çalışmaya başlamamız ise 2007 yılında oldu.” dedi.

Klaus Union markası ile tanışmalarının 2006 yılında bir pompa satışı ile beraber başladığını aktaran Aydın, “Ardından Klaus Union firması ile ön görüşmelerimiz, karşılıklı birbirimizi deneme süreçlerimiz oldu. Firmanın tanışmamızdan önce ülkemizde bazı projelere ürün sattığını biliyorduk. Yıllar içerisinde üzerine koyarak aramızdaki gelişmelerde büyüdü. Onların da Türkiye’deki gelişimlerine ön ayak olduk diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Klaus Union firmasının Almanya’da 1946 yılından beri imalat yapan köklü bir aile firması olduğunu sözlerine ekleyen Aydın, firmanın ürün gamının özellikle manyetik kavramalı
pompalardan meydana geldiğini aktardı. Firmanın ürettiği bu pompalar vasıtasıyla gelişimini dünya devi olan kimya firmaları ile beraber sağladığını dile getiren Aydın, “Klaus Union’ın
Mekanik salmastıralı pompalar, vidalı pompalar, özel kayrojenik vanalar, dik milli pompalar, köşe pompaları gibi birçok ürün grubu bulunuyor. Firmanın ayrıca Hindistan’da kendi döküm
hanesi var. Burada kendi parçalarını üretebiliyor. Amerika’da bir fabrikası var. Almanya’da toplamda 40.000 metrekarelik iki tane fabrikası mevcut. Firma artık aile firmasından çıkıp globalleşme yolunda ilerlerken Türkiye’de de mekanik salmastıralı pompaların üretimi ilgili yatırım kararı aldı. Bu yatırım kararında Seterm Teknik’in satış anlamında yaşamış olduğu grafiğinde etkisi oldu.

Şu anda firma yönetiminin aldığı kararlar doğrultusunda fabrikada; mekanik salmastralı, ISO 22858 standardında petrokimya, kimya, maden, demir çelik ve enerji sektöründe kullanılabilecek proses pompaları üretilebiliyor. İlk imalatlarımızı ve teslimatımızı da ülkemizin hatırı sayılır altın madeni firmalarından bir tanesine yapmış bulunmaktayız.” dedi.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikHorzum AŞ Pınargözü Çinko Madenin’de 4. Desandre Hazırlık ve Geliştrime Çalışmalarına Devam Ediyor
Sonraki İçerikAlkim Alkali Kimya, Krom Sahasının Satışı Konusunda Görüşmelere Başladı