SSR Mining 2021 yılının üçüncü çeyreğinde faaliyet halindeki 4 işletmesinde toplam 186.941 ons eşdeğer altın üretimi gerçekleştirdiğini açıkladı. Yılın ilk dokuz ayındaki toplam üretimin ise 583.316 ons eşdeğeri altın olduğunu belirten şirket 2021 yılı üretim öngörüsünde belirtilen hedef aralığı karşılama yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 

Şirket ülkemizdeki Çöpler Altın Madeni’nde ise 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 82.975 ons altın üretimi gerçekleştirdiğini belirtti. Şirket sülfür tesisinin, üçüncü çeyrekte 613 bin ton ile en yüksek işlem seviyesine ulaştığının bilgisini verdi.  

Flotasyon devresini de içeren güncellenmiş Çöpler ÇED başvurusunun, Ekim 2021 tarihinde onaylandığı belirten şirket flotasyon tesisinin işletilmesi için gerekli izinler hususunda çalışmaların devam ettiğini ve sürecin yılın dördüncü çeyreği içerisinde tamamlanmasının beklendiğini aktardı.  

SSR Mining Başkan ve CEO’su Rod Antal şirketin üçüncü çeyrek sonuçları ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Yılın üçüncü çeyreğinde 186.941 ons eşdeğer altın üretimi gerçekleştiren SSR Mining adına yakışır şekilde başarılı operasyonel ve finansal sonuçlar elde etti. 1 Ocak – 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 583.316 ons eşdeğer altın üretimi 2021 yılı üretim beklentilerimizle kıyaslandığında olumlu bir görüntü ortaya koyuyor.”

Yılın üçüncü çeyreğin portföyleri genelinde rekorlar kırdıklarına dikkat çeken Antal, Öksüt projesinde flotasyon devresini içeren ÇED başvurusunun onaylandığını belirtti. Antal şirketin faaliyetleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bilançomuz bizim için önemli bir güç kaynağı olmaya devam ediyor. SSR Mining’in portföyünde bulunan düşük sermaye yüksek getiri özellikli organik büyüme fırsatlarını finanse etmek için iyi bir konumdayız. Yılın üçüncü çeyreğinde, yayınladığımız olumlu arama sonuçlarını içeren güncellemeler hem Ardıç hem de Seabee projelerinde madene yakın bölgelerdeki gelişim potansiyelini ortaya koydu. Yıl sonuna kadar Marigold, Bakır Tepe (Copper Hill) ve Amisk projeleri için ek arama güncellemelerini paylaşmayı heyecanla bekliyoruz.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMadencilik Mirası ve Maden Turizmi
Sonraki İçerikÖksüt Madeninde Yılın İlk Dokuz Ayında 80.035 Ons Altın Üretimi Gerçekleştirdi