Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı Türkiye Madencilik Meclisi’nin alt komitesi olarak geçtiğimiz yılın başlarında kurulan “Madenciliği Destekleyici Hizmetler Alt Komitesi” toplantılarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde yeni toplantısını gerçekleştiren Komite, hizmet sektörünün mevcut durumunu, yaşanan sorunları, sorunlara çözüm önerilerini, teşvik beklentileri, sektörün büyümesi için önerileri ve benzeri konuları belirleyerek raporlaştıracak.

Madencilik sektörünü destekleyen hizmetler kapsamında faaliyet gösteren özel sektör firmalarının temsilcilerinin ilettiği bilgiler ışığında hazırlanacak ortak bir rapor TOBB Başkanlığına sunulması amacıyla Türkiye Madencilik Meclisine iletecek. Raporun TOBB Başkanlığı tarafından da hükümete iletilmesi bekleniyor.

Madenciliği Destekleyici Hizmetler Alt Komitesi; Mühendislik Hizmetleri, Maden Arama ve Geliştirme Hizmetleri, Makine Ekipman İmalat, Makine Ekipman İthalat, Lojistik, Müteahhitlik Hizmetleri, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmetleri, Laboratuvar Hizmetleri, ÇED Hizmetleri, Yazılım ve Otomasyon Hizmetleri, Mevzuatla İlgili YTK-Maden Hakları ve Danışmanlık Hizmetleri, Geri Kazanım, Madencilikte Basın Yayın ve Organizasyon Hizmetleri, Madencilikte Teşvik, Proje Finansmanı ve Leasing, Madencilik Sarf Malzemeleri Temin ve İmalatı, Delme-Patlatma Hizmetleri, Madencilikte Eğitim ve İnsan Kaynakları Hizmetleri, Aracı Kurumlar (Borsa, Banka, Ticari Eşleştirme) şeklinde 18 iş alanından oluşuyor ve bu başlıklar kapsamındaki temsilcilerin komiteye gönüllü destekleri ile çalışmalar yürütülüyor.

Diğer taraftan, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yine geçtiğimiz günlerde ilk toplantısı gerçekleştirilen Onbirinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında, TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, Madenciliği Destekleyici Hizmetler Alt Komitesi Başkanı Sabri Karahan ve raportörü Halim Demirkan’ın önerisi ve toplantı katılımcılarının desteği ile, Kalkınma Planındaki Madencilik Özel İhtisas Komisyonu altında ”Madenciliği Destekleyici Hizmetler Çalışma Grubu” da kurulmuş olup, bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 2019-2023 kalkınma planında hizmet sektörümüzün hedeflerinin de yer bulması için çalışılacak.

Madencilik Türkiye dergimizi temsilen kurucumuz ve yöneticimiz Onur Aydın da, “Madencilikte Basın Yayın ve Organizasyon Hizmetleri” başlığı altında her iki çalışma grubunda da görev almaktadır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMaden ve Doğal Taş İhracatı 2017 Yılında Yüzde 24 Arttı
Sonraki İçerikOrhaneli Maden İhtisas OSB’nin ÇED Raporunun Onaylandığı Açıklandı