Madencilik Türkiye Dergisi olarak, ülkemiz sınırları içerisinde bulunan ve madencilik faaliyetleri sona erdiğinde doğaya ve/veya ekonomiye kazandırılan sahaları sizler için derledik.

Bilindiği üzere madencilik faaliyetleri yer kabuğu üzerinde gerçekleştirilen uzun süreli ancak geçici faaliyetler olarak ifade edilir, ülkelerin kalkınması için gerekli olan bu faaliyetlerin yapılması zorunludur. İşletme esnasında maalesef doğaya zarar veriliyor gibi görünse de bu geçici faaliyet sona erdiğinde doğa eski haline dönüştürülmekte, yani işletme sahası doğaya geri kazandırılmaktadır. Hatta sahanın uzun vadede eskisinden daha iyi bir hale getirildiği örnekler de mevcuttur.

İşletme sonrasında genellikle saha doğaya geri kazandırılırken uygun alanlarda ise ekonomiye kazandırma faaliyetleri yürütülmektedir. Ülkemizde ve dünya genelinde kapanan maden sahaları müzelere, ekoparklara, fuar alanlarına, otellere ve benzeri çeşitli ekonomik işletmelere dönüştürülebilmektedir.

Türkiye Maden Sahaları Rehabilitasyon Bilgi Bankası’na buradan ulaşabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikMİSGEP Projesi ile Maden İşletmelerine 31,9 Milyon Liralık Destek Sağlandı
Sonraki İçerikDijital Dönüşümde Maden Şirketleri
Furkan Alga
Bilgi-İşlem Destek, İletişim / Madencilik Türkiye Dergisi