“Türkiye Maden Sahaları Rehabilitasyon Bilgi Bankası” Yeni Verilerle Sektörün Hizmetinde!

Madencilik Türkiye Dergisi olarak, ülkemiz sınırları içerisinde bulunan ve madencilik faaliyetleri sona erdiğinde veya faaliyetler sürerken doğaya ve/veya ekonomiye kazandırılan sahaları sizler için derledik.

Bilindiği üzere madencilik faaliyetleri yer kabuğu üzerinde gerçekleştirilen uzun süreli ancak geçici faaliyetler olarak ifade edilir, ülkelerin kalkınması için gerekli olan bu faaliyetlerin yapılması zorunludur. İşletme esnasında zorunlu olarak maalesef doğaya zarar veriliyor gibi görünse de bu geçici faaliyet sona erdiğinde doğa eski haline döndürülmekte, yani işletme sahası doğaya geri kazandırılmaktadır. Hatta sahanın uzun vadede eskisinden daha iyi bir hale getirildiği örnekler de mevcuttur.

İşletme sonrasında genellikle saha doğaya geri kazandırılırken uygun alanlarda ise ekonomiye kazandırma faaliyetleri yürütülmektedir. Ülkemizde ve dünya genelinde kapanan maden sahaları müzelere, ekoparklara, fuar alanlarına, otellere, tarım ve hayvancılık alanlarına ve benzeri çeşitli ekonomik işletmelere dönüştürülebilmektedir.

Bu bağlamda ülkemizde rehabilitasyonu tamamlanmış ya da devam eden alanları sizler için derleyerek bir harita üzerinde özet bilgilerini paylaştık.

Not: Haritaya eklenmesini istediğiniz veya düzeltilmesini talep ettiğiniz bilgiler var ise aşağıda belirtilen düzende info@mayeb.com.tr adresine bilgileri gönderebilirsiniz.

  • Koordinat:
  • Saha/Proje İsmi :
  • İşletilen Maden Türü:
  • İşletmeci (Kamu-Özel):
  • Açıklama:
  • Kaynak Linkler:
  • Fotoğraflar:

Haritanın her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Haritayı en verimli şekilde kullanabilmek için lütfen bilgisayarınızdan bağlanıp sağ üst köşedeki çerçeve butonuna tıklayarak tam ekran yapınız.

Haritayı hazırlayan: Onur AYDIN

Haritanın her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Kaynaklar

Rehabilitasyon

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikKoza Holding’e Bağlı Şirketler Türkiye Varlık Fonu’na Devredildi
Sonraki İçerikKonya Ilgın Sahasındaki Kömür Kaynağı UMREK Koduna Göre Güncellendi
Volkan Okyay
Yazı İşleri Müdürü - Maden Mühendisi / İş Güvenliği Uzmanı / Madencilik Türkiye Dergisi / Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi