Konik kırıcıların sağlıklı ve verimli çalışması için amaca uygun kompoze edilmiş bir epoksi kompozisyonudur. Asyam® 3565-3K çeşitleri konik kırıcıların iç ve dış gövdeleri ile astarlarının arasındaki boşlukları doldurmak için kullanılır. Asyam® 3565-3K çeşitlerinin resin ve hardenerlarının karışımı egzotermiktir. Karışım başlayınca ısı üretmeye başlar. Kısa zamanda çok ısınıp soğumaya ve koyulaşma sonra da pelteleşmeye başlar kovadan dökülemez olur. Resin hardener karışımı başladıktan sonra karışım 5 – 7 dakikada yerine dökülmelidir. Astarın gövdeye oturma yüzeyinde iğne ucu kadar dahi olsa boşluk olursa oradan akar. Bu nedenle gövdedeki astarın oturma yüzeyi silikon ve benzeri bir sıfır conta maddesi ile tam sızdırmaz hale getirilmiş olmalıdır. Değilse dolum başladıktan bir süre sonra alttan akma başlar. Akıntı durdurulamaz. Önce dolum yeri alt çapına bağlı 1 – 3 kova dökülmeli, 30 – 40 dakika beklenmeli, altta sızıntı var mı bakılmalı yoksa doluma devam edilmeli, varsa sızıntı damlası bitince doluma devam edilmelidir. Çünkü sızıntılarda sertleşen karışım boşlukları kapatıp sızdırmaz hale getirmiş olur.

Astarların doluma hazırlanması: Gövdelerdeki astarların oturacağı (A) yüzeyleri silikonlanıp parmakla silikon kalınlığı 3 – 4 mm olacak şekilde (A) yüzeylerinin tamamına yayılmalı sonra astar gövdelere oturtulup monte edilip bağlanmalıdır.

Karışımın hazırlanması: El breyzine 4 – 5 sm çaplı saplı bir helezon mikser takılıp orta – yavaş dönüş hızına ayarlanır. Resin kovası açılır. Mikser kova tabanına yakın ama sürtmeyecek şekilde daldırılıp çalıştırılır. Resine az az dolgu ilave edilerek iki torba dolgu karıştırılır. Buna iki şişe hardener ilave edilip mikser kova tabanında gezdirilerek iyice karıştırılır. Mikser eteği kova tabanına sürterse kova delinebilir.

Yazının tamamı Madencilik Türkiye Dergisi 108. sayı 64. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikEnerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi İstanbul’da Gerçekleştirildi
Sonraki İçerikİlk Yeşil Hidrojen Üretimi Bandırma’da Gerçekleştirilecek