Madencilik sektörü, meslek hastalıkları ve iş kazalarına uğrama olasılığı yüksek ve çok tehlikeli çalışma ortamına sahip sektörlerin başında yer almaktadır. Bu nedenle, tehlikeleri kaynağında kontrol altına alarak ortaya çıkması muhtemel risklerin belirlenip değerlendirilmesi, tamamen ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi için gerçekleştirilen sağlık ve güvenlik çalışmaları büyük öneme sahiptir.

Bu bağlamda, 2007 yılından 2015 yılına kadar aralıksız olarak iki yılda bir ulusal boyutta düzenlenen “Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu”, ilk olarak 2017 yılında uluslararası boyutta düzenlenmiştir. Bu yıl bilim insanları, araştırmacılar, uygulayıcılar, kanun yapıcılar, ilgili kamu kurumları, sektörün önde gelen kuruluşları, bu alanda öğrenim gören öğrenciler ve meslektaşlarımızın katılımıyla yedinci kez “Uluslararası Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu’2019” düzenlenecektir.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi ile Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nün birlikte düzenleyeceği “Uluslararası Maden İşletmelerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu’2019″ 03-04 Ekim 2019 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecektir.

Sempozyum süresince işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorunlar, çözüm önerileri, iş güvenliğinin sürdürülebilirliğinin bilimsel, teknik ve toplumsal yansımaları ele alınacaktır. Ayrıca, bilimsel ve teknik konuların tartışılmasının yanı sıra, sempozyumun temel amacı, sektörün değişik birimlerinden gelen delegeler arasında iş geliştirme ve girişim adına fırsatlar yaratmaktır.

Sempozyum detaylarına ulaşmak için siteye buradan ziyaret edebilirsiniz.

Not: Sempozyum bünyesinde bir de fotoğraf yarışması düzenlenecektir. Son katılım tarihi 19 Ağustos 2019 olan yarışmanın ayrıntılarına da sempozyum sitesinden ulaşılabilir.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikEnerji Bakanlığından Çanakkale’de Gündem Olan Madencilik Faaliyetleri ile İlgili Açıklama Yapıldı
Sonraki İçerikMadende İhracatın Yüzde 90’ından Fazlası Döviz Olarak Türkiye’de Kalıyor