Maden kaynaklarının, milli menfaatlere uygun olarak aranması, işletilmesi, geliştirilmesi ve üretilmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişilere belli bir süreyle hak verilmesi için ‘Maden Kanunu’nun uygulanması ile ilgili usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğin değişimi ile ilgili Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından taslak çalışma hazırlandı.

Söz konusu taslak çalışmada yer alan, madencilik sektörünün faaliyetlerini zorlaştırabilecek, ruhsat güvenliğini tehlikeye atacak, sektör aleyhinde olan düzenlemelere ilişkin Maden Sektör Kurulu hukukçularının çalışmaları ve yönetim kurullarının katkılarıyla her maddeye ilişkin görüşler oluşturulurken, sektörün çekinceleri İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) ve Denizli İhracatçılar Birliği’nden (DENİB) oluşan Maden Sektör Kurulu’nun talebiyle, MAPEG yetkililerinin de katılacağı bir Webinar’da ele alınacak.

13 Ağustos 2024 Salı günü saat 16.00’da düzenlenecek Webinar’da, Maden Sektör Kurulu (İMİB, EİB, DKİB, BAİB, DENİB) temsilcileri, birlik yönetim kurulları ile birlikte sektör temsilcileri de yer alacak. Sektör temsilcilerinin yönetmelik taslağında yer alan, sektörün en çok sorun yaşayacağı düşünülen maddelere ilişkin soruları MAPEG temsilcilerine yöneltilecek ve MAPEG temsilcilerinden ilgili konu başlıkları hakkında bilgiler alınacak.

Kayıt linki: https://lnkd.in/eGaQrWez

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Önceki İçerikYenilenebilir Enerji ile Kömür Madenciliğinin Birlikte Yükselişi-Yeşil ile Siyahın Simbiyotik İlişkisinin Öyküsü
Sonraki İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanlığı Öncelikli Ürün Listesine Belirlediği Kritik Hammaddeleri Ekledi