Her Beş Depoda Bir Depo Yakıt Tasarrufu Yapmak İstemez Misiniz? Tek İhtiyacınız Farklı Bir Çekiç

Dünya genelinde birçok açık ocak maden üretiminin ilk adımı, 7/24 çalışan yüksek kapasiteli DTH delici makineleri ile atılmaktadır. Bu maden ocaklarına yönelik geliştirilen yeni Tundo™ RH650, kompresör havasını daha verimli kullanarak yüksek yakıt tasarrufu sağlar.

Sandvik ve önde gelen diğer markaların DTH çekiçleriyle bire bir karşılaştırmalı olarak yapılan saha testlerinde, Tundo™ RH650 rakiplerine oranla %32’lere varan ve ortalama %20 yakıt tasarrufuyla kullanıcılarına makine başına her beş depo yakıttan birini tasarruf ettiriyor.

“Yıllık 1,1 Milyon Litre Yakıt Tasarrufu”

Yakıt tasarrufu miktarı delici makine filosunun büyüklüğü ile orantılıdır. Sadece Tundo™ RH650 tercihi ile örnek olarak 5 adet Sandvik DI650’nin (ya da muadili) yılda 5500 saat delgi ortalamasıyla çalıştığı bir işletmede, yıllık 1,1 milyon litre yakıt tasarrufu sağlanabilir ve işletmenin karbon ayak izi yılda 2860 ton azaltılabilir.

Dünyadaki tüm açık ocak işletmelerin sadece Tundo™ RH650’yi kullanma tercihleriyle maden endüstrisine sağlayacağı maliyet düşüşünü, çevre kirliliği ve küresel ısınmaya karşı sunacağı avantajları düşünün.

2020’li yıllarda, dünya genelinde maden ve inşaat firmaları verimliliklerini artırmak, maliyetlerini düşürmek, çevre ve iklime olan etkilerini asgari düzeyde tutmak için yeni yollar aramaktadır. Birçok alanda olduğu gibi Ar-Ge faaliyetleri ve teknolojik yenilikleriyle de sektörünün lideri olan Sandvik, üzerine düşen sorumluluğun bir parçası olarak geliştirilen son yeniliği Tundo™ RH650’yi sizlere sunuyor.

1,1 milyon litre 5300 varil yakıta karşılık gelmektedir. Bu 5300 varil yapı taşı olarak kullanılsaydı, 330 metrelik (Türkiye’nin en uzun gökdeleninden daha yüksek) bir bina inşa etmeye yeterdi!

Yazının devamı Madencilik Türkiye Dergisi 98. sayı 46. sayfadadır.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikMadencilik Sektörünü İlgilendiren Gelişmelerin Yer Aldığı Resmî Gazete’nin Yeni Sayısı Yayınlandı
Sonraki İçerik2021 Yılı Ekim Ayı Madencilik Sektörü İhracat Rakamları Açıklandı