Kısa adı YERMAM olan “Yerbilimleri Maden ve Metalurji Profesyonelleri Birliği” ilk Genel Kurul Toplantısı, 11 Temmuz 2018 tarihinde Maden İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 47 üyenin 36’sının katılımıyla gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını YERMAM geçici Yönetim kurulu Başkanı Sayın Selami Korkmaz gerçekleştirdi. Korkmaz yaptığı konuşmasında; YERMAM’ın önemine değinerek, YERMAM’ın kurulmasında emeği geçen kişilere teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmasının ardından yapılan Divan Heyeti seçiminde; Divan heyeti Başkanlığı’na Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, Kâtip üyeliklerine MİGEM Strateji ve Koordinasyon Daire Başkanı V. Fatih Pekdemir ve MTA Genel Müdürlüğü Fizibilite Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Leman Çetiner seçildi.

Divan heyetinin belirlenmesi ile gündem maddelerine geçildi. Genel Kurul toplantısında, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi ve tüzük değişiklikleri yapıldı. Üyeler tarafından YERMAM’ın önemine vurgu yapılarak, çeşitli görüş, öneri ve temenniler ile kurul çalışmaları tamamlandı.

YERMAM Hakkında

Yerbilimleri, Maden ve Metalürji Profesyonelleri Birliği (YERMAM), ekonomik ve teknik alanlarda işbirliğini geliştirmek, bu konularda bilgi, görgü ve karşılıklı teknolojilerden yararlanmak maksadıyla; yer bilimleri, madencilik ve metalürji alanında faaliyet gösteren yurtiçi ve yurtdışı profesyonelleri bir araya getirmek, üyeleri arasında işbirliğini geliştirmek ve Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Komisyonu (UMREK) ile işbirliği yapmak amacı ile kurulmuştur.

YERMAM, Türkiye madencilik sektöründe faaliyet gösteren kurumları ve profesyonelleri temsil eden ulusal, özel, bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir birliktir. Birlik, madencilik sektöründe sürdürülebilir kalkınmayı ve daha iyi koşullarda iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının teşvik edilmesini; araştırmaları-geliştirmeleri ve mevcut en iyi teknolojilerin kullanımını destekleyerek teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Madencilik sektöründe karşılaşılan zorlukların tartışılmasının yanı sıra fikir ve bilgi alışverişi de YERMAM açısından çok önemlidir. Diğer bir temel amaç ise madencilik sektöründe yer alan insan kaynaklarının teknolojik kabiliyetini artırmaktır.

Türkiye’de bu tür bir birlik kurulması yurtdışında geniş yankı uyandıracak ve Türkiye’nin madencilik ve jeolojik sektörüne yabancı yatırımların daha aktif bir şekilde ilgisini çekecek ve Türkiye’nin Uluslararası Raporlama Standartları Komitesi (CRIRSCO) tarafından tanınmasını sağlayacaktır.

Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Komisyonu tarafından geliştirilen UMREK Kodunun, CRIRSCO tarafından tam olarak uluslararası standartlara uygun olarak kabul edilmesiyle, bağımsız uzmanların profesyonel bir organizasyonunun oluşturulması ve bu bağlamda Sertifika verilecek “Yetkin Kişiler”in ulusal enstitüsünün ortaya çıkışı önemli bir adım olacak ve Türkiye uzmanlarının küresel jeoloji ve maden topluluklarına entegrasyonu sağlanacaktır.

YERMAM’in birincil önceliği, sektör uzmanlarının UMREK Kodu ile daha ileri düzeyde bilgi sahibi olmalarına ve Türk Profesyonellerinin becerilerini geliştirmeye yardımcı olmaktır.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikManchester City, Xylem ile Yeni Küresel Ortaklığını Duyurdu
Sonraki İçerikMadencilik Türkiye Dergisi’nin 72. Sayısı Çıktı