Copyright by Anagold Madencilik

SSR Mining 2020 yılında faaliyet halindeki 4 işletmesinde gerçekleştirdiği, 220.000 onsu son çeyrekte olmak üzere toplam 711.000 ons eşdeğer altın üretimi ile yıllık üretim öngörülerini yakaladığını duyurdu. Şirket 2021 üretim öngörüsünü ise toplam 720.000 – 800.000 ons olarak belirledi.

Şirket ülkemizdeki Çöpler Altın Madeni’nde de 2020 yılı öngörüleri ile paralel olarak 83.000 onsu son çeyrekte olmak üzere toplamda 327.000 ons üretim gerçekleştirildiğini kaydetti. Madenin 2021 yılı üretim öngörüsü 310.000 – 340.000 ons olarak kayıtlara geçti.

Yılın ortasında devreye alınması planlanan ve sülfit tesisi planlarında bulunan flotasyon devresinin otoklavlarda işlenen sülfit cevher tenörlerini arttırarak tesisin kapasitesini de yükselteceğini, böylece üretimde artış sağlayacağını öngören şirket yılın ikinci yarısında üretimin hızlanacağına dair beklentilerini paylaştı.

2021 yılı için 8 milyon doları Covid-19 kaynaklı gecikmeler nedeni ile 2020 yılından devredilen 52 milyon dolarlık tesis faaliyetlerini sürdürmeye yönelik sermaye harcamasının planladığını kaydeden şirket, genişlemeye yönelik sermaye harcamalarının ise 26 milyon dolar olarak planlandığını belirtirken bu harcamalar içerisinde flotasyon devresi ve yığın liçi alanı genişleme projesinin yer aldığını not etti.

SSR Mining, Ardıç projesindeki arama ve geliştirme çalışmalarının 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanan ilk üretim hedefi doğrultusunda eşzamanlı olarak ilerlediğini kaydederken “C2” arama hedefinde büyütülebilir bir genişleme planı odağı ile arama ve geliştirme çalışmalarına devam edildiğini belirtti.

SSR Mining Başkan ve CEO’su Rod Antal, şirketin 2020 üretim sonuçları ve 2021 öngörüleri ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı: “2020 yılı Alacer Gold ile birleşmemizi tamamladığımız ve entegrasyonu sağladığımız bir dönüşüm yılı oldu. Bu yılda birçok değer katan gelişme kaydettik ve Covid-19 kaynaklı zorlukları başarı ile atlattık.  Görülmemiş değişikliklerin yaşandığı bu yılda faaliyet halindeki 4 işletmemizde 2020 üretim öngörülerimizi gerçekleştirmeyi başardık ve yılı güçlü bir üretim ivmesi ile tamamlamanın yanı sıra gelişim imkanlarını tanımladık.

2021 yılına bakacak olursak, ihtiyatlı bir şekilde yatırım yapmaya ve varlıklarımızı optimize etmeye devam ederken emsal teşkil edecek bir nakit akışı yaratmaya odaklanıyoruz. Bu yıl, üretimi arttırmayı, madenlerimizin civarındaki sahalarımızla madenlerimizin faaliyet sürelerini uzatmayı hedefleyerek organik büyüme portfolyomuzu geliştirecek ve hayata geçireceğiz.”

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikİMİB Başkanı Aydın Dinçer Maden Sektörünün 2020 Performansını Değerlendirdi
Sonraki İçerikFatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Başkanlığında Toplanacak Kabineye Madencilik ile İlgili Brifing Verecek