T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan yatırım teşvik istatistiklerine göre 2023 yılı Ocak ayında madencilik sektörün yatırım tutarı 776 milyon 162 bin lira oldu. Gerçekleştirilecek toplam yatırım sonucunda 353 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Madencilik sektöründen 21 firmanın hak kazandığı toplam yatırım teşvik tutarı, tüm sektörlere gerçekleştirilen toplam teşvik tutarının yüzde 0,9’ını oluşturdu.

Nisan ayında 1496 yatırım teşvik belgesi verilirken belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 83 milyar 93 milyon lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 34 bin 131 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Ayrıca, sabit yatırım tutarı 965 milyon 689 bin lira olan ve 2 bin 255 kişinin istihdamı öngörülen 67 yatırım teşvik belgesi iptal edildi.

Bu dönemde, yatırım teşvik belgesi tamamlama vizesi alan 276 firmanın sabit yatırım tutarı 3 milyar 259 milyon lira, bu firmalarda istihdam edilen kişi sayısı da 14 bin 80 olarak gerçekleşti.

UYARI

Bu haber bir “Madencilik Türkiye Dergisi” haberidir. Her Hakkı Mayeb Ltd.’ye ait olup izinsiz olarak kopyalanıp yayınlanması suçtur ve yasaktır. Kaynak gösterilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Kaynak gösterilerek kullanılmak istenmesi halinde “Bu haber/makale Madencilik Türkiye Dergisi’nden alınmıştır” ibaresi ile birlikte haberin linki verilmeli, link de web sitemize yönlendirilmelidir.

Epiroc
Önceki İçerikKapsamlı Maden ve Metalürji Çalışmalarının Sahibi: Eti Bakır
Sonraki İçerikTüprag Uluslararası Siyanür Koduna Dördüncü Kez Tam Uygunluk Sağladı